Εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Άρτας

Εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Άρτας


Μέσα σε κλίμα έντασης και μετά από μια σειρά αντιδημοκρατικών ενεργειών, με ευθύνη του ΠΑΜΕ, διεξήχθησαν οι εκλογές στο συνδικάτο οικοδόμων Άρτας, στις 18, 19 και 20 Απρίλη καθώς και η εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 12 Απρίλη.


Τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό που παρουσίασε η πλειοψηφία του Δ.Σ (ΠΑΜΕ) στη γενική συνέλευση - την τρίτη μετά από δύο αναβολές και στην οποία συμμετείχαν 24 οικοδόμοι - δεν τον είχε φέρει προς συζήτηση και ψήφιση στο Δ.Σ. του συνδικάτου, στο οποίο συμμετέχουν και άλλα εκλεγμένα μέλη εκτός ΠΑΜΕ, όπως καταγγέλλει η «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ» (συνεργασίες) με ανακοίνωσή της.


Στη συνέλευση αυτή, παρουσία και του προσκαλεσμένου προέδρου της Ομοσπονδίας οικοδόμων, το προεδρείο αρνήθηκε την εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών, διέλυσαν τη συνέλευση και κάλεσαν τις παρατάξεις να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους τελείως αντικαταστατικά και αντιδημοκρατικά στο προηγούμενο Δ.Σ.


Την πρώτη μέρα των τριήμερων εκλογών τα μέλη του ΠΑΜΕ παρουσία και δικαστικού αντιπροσώπου εξέλεξαν εφορευτική επιτροπή!! Από ποιο σώμα; Από περίπου 20 οικοδόμους που ήταν συγκεντρωμένοι στο χώρο εκείνη τη στιγμή!


Στην ένσταση που έγινε από την «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ» γι΄ αυτές τις αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες και στην εκδίκασή της, η παράνομη εφορευτική επιτροπή δεν επέτρεψε στους ενιστάμενους να παρευρεθούν στο χώρο, τους απομάκρυναν προπηλακίζοντάς τους, και αφού αποφάνθηκαν αρνητικά επί της ένστασης, τους παρέπεμψαν στα δικαστήρια. Οι τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν με τον ξυλοδαρμό υποψήφιου οικοδόμου του συνδυασμού «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ» που τόλμησε να αναρτήσει ανακοίνωση – καταγγελία στο χώρο του Ε.Κ. Άρτας.


Αυτή είναι η δημοκρατία στο «ταξικό συνδικάτο»!

Αυτή είναι η ιδιοκτησιακή λογική του ΠΑΜΕ για το «ταξικό συνδικάτο»!

Στις τριήμερες εκλογές ψήφισαν 335 οικοδόμοι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές που ψήφισαν περίπου 600 άτομα.

Στις εκλογές κατέβηκαν δύο ψηφοδέλτια τα οποία εξέλεξαν:

«ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ» (ΠΑΜΕ και διάφοροι άλλοι) 8 έδρες για το Δ.Σ., 11 αντιπροσώπους για το Ε.Κ.Α. και 3 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία

«ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ» 1 έδρα για το Δ.Σ., 3 αντιπροσώπους για το Ε.Κ.Α.Αναζήτηση