Με την ΕΑΑΚ στις φοιτητικές εκλογές της 19ης Μάη

Με την ΕΑΑΚ στις φοιτητικές εκλογές της 19ης Μάη

Στις 19 Μάη οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα κληθούν στις κάλπες να ψηφίσουν σε ένα φόντο οικονομικής κρίσης και πλήρους απαξίωσης των πτυχίων τους. Οι παρατάξεις του αστικού μπλοκ εξουσίας Δ.Α.Π. και Π.Α.Σ.Π. θα προσπαθήσουν για άλλη μια φορά να υφαρπάξουν τις ψήφους, μέσω μιας καρικατούρας πελατειακών σχέσεων που συναντάμε και στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Οι παρατάξεις αποτελούν το μακρύ χέρι των κομμάτων τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουν τους συλλόγους μακριά από μαζικές διαδικασίες και πολιτική ζύμωση, ούτως ώστε να περάσουν απρόσκοπτα τα αντιλαϊκά μέτρα σε παιδεία και εργασία.

Από την άλλη υπάρχει το Μ.Α.Σ. ή Π.Κ.Σ.(όπως και να το πεις το Κ.Κ.Ε. κάνει κουμάντο) που καλεί τους φοιτητές να συνταχθούν στις γραμμές του και στις γραμμές του ΠΑ.Μ.Ε.. Το ερώτημα που γεννιέται όμως και ποτέ δεν απαντάται είναι: μπορεί το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα να είναι νικηφόρα μέσα από την οργανωτική τους πολυδιάσπαση και τις λογικές «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός»; Η πρακτική του Μ.Α.Σ. να αποχωρεί από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων για να μην γίνουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά βούτυρο στο ψωμί της αστικής τάξης, αποκαλύπτοντας τη βαθιά σήψη της γραφειοκρατικής δομής της ΚΝΕ.

Η Αρ.Εν. πνιγμένη στις εσωτερικές κόντρες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. δεν καταφέρνει να αρθρώσει λόγο ο οποίος να εκφράζει τις ανάγκες των φοιτητών και με την εμμονή του ΣΥΝ στη παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. βάζει ακόμα ένα καρφί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

Στον αντίποδα των αστικών σχεδιασμών και της γραφειοκρατικής αντίληψης του φοιτητικού συνδικαλισμού στέκεται η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση μια πολιτική δύναμη που προσπαθεί ώστε να αναπτυχθεί η φλέβα αντίστασης του κοινωνικού σώματος που χτυπάει δυνατότερα μέρα με τη μέρα. Αν δεν μοιραστούμε κοινούς αγώνες είμαστε καταδικασμένοι να μοιραστούμε κοινές ήττες.