Μεγάλη νίκη η επαναπρόσληψη του Ντίνου Παλαιστίδη

Μεγάλη νίκη η επαναπρόσληψη του Ντίνου Παλαιστίδη

 

 

Το Σάββατο 13/3, έγινε συνάντηση ανάμεσα στο Ντίνο Παλαιστίδη και τον εργοδότη, Σταύρο Πέτσόπουλο και μπήκαν οι υπογραφές για την επαναπρόσληψη του απολυμένου.

Είναι σημαντικό ότι, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση πήραν θέση από τη πρώτη στιγμή ενάντια στην απόλυση και έκαναν συνεχείς απεργίες κάθε εβδομάδα, 8 συνολικά 24ωρες σε 35 μέρες.

Επίσης ο Σύλλογος Υπάλληλων Βιβλίου Χάρτου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση και πολλές ανοιχτές διαδικασίες για τον σχεδιασμό του αγώνα. Παράλληλα, δημοσιοποίησε το θέμα, ανέβασε blog στο διαδίκτυο, πραγματοποίησε σύσκεψη σωματείων για να κινητοποιήσει αλληλέγγυες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και συγκρότησε απεργιακό ταμείο, από το όποιο καλύφθηκαν όλοι οι απεργοί της ΑΓΡΑΣ και οι οικονομικές ανάγκες του αγώνα. Τέλος πραγματοποίησε δεκάδες εξορμήσεις και κινητοποιήσεις.

Ακόμα και σε αυτή τη πολύ δύσκολη περίοδο οι κινητοποιήσεις όταν δεν γίνονται αποσπασματικά και αποκομμένα αλλά εμπλέκουν τους εργαζόμενους και έχουν διάρκεια μπορούν να είναι νικηφόρες.

Ο αγώνας και τελικά η επιτυχία της επαναπρόσληψης του Ντίνου είναι πολύ ελπιδοφόρα και αξίζει να γίνει ευρέως γνωστή στους εργαζόμενους, που σήμερα περισσότερο από ποτέ ζουν με το φόβο της απόλυσης.


Βασίλης Κούτρης