Για τον Νίκο Τεμπονέρα: Οι αγωνιστές τιμούν τους δολοφονημένους συντρόφους τους

Για τον Νίκο Τεμπονέρα

Οι αγωνιστές τιμούν τους δολοφονημένους συντρόφους τους


Στις 9 Γενάρη έκλεισαν 19 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Αρκετοί πολίτες, εργάτες, φοιτητές, μαθητές, συγκεντρώθηκαν στο μνημείο, στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα για να αποτίσουν φόρο τιμής και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία που διαδήλωσε στους δρόμους της Πάτρας.


Εννοείται ότι απουσίαζε η ΝΔ, το κόμμα των δολοφόνων του Νίκου Τεμπονέρα, ενώ η ΠΑΣΠ μπήκε στην αγγαρεία να καταθέσει ένα στεφάνι, πιστή στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για καπηλεία, και πολιτική απονεύρωση της υπόθεσης. Επίσης, παραβρέθηκαν όλες οι οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, με εξαίρεση το ΚΚΕ, που θα το 'θελε να ξεχαστεί η επαίσχυντη στάση του στο κίνημα του '90-'91.


Οι αγωνιστές θυμούνται τους δολοφονημένους συντρόφους τους, όχι μόνο για την τιμή των νεκρών ηρώων, αλλά κυρίως για τη μνήμη των ζωντανών. Τη μνήμη, των καθημερινών, αφανών ηρώων της εποχής μας, που παλεύουν να αλλάξουν την κοινωνία. Αυτή η μνήμη εξοργίζει και εμψυχώνει τους συντρόφους. Και κάνει ανήσυχους τους "κεκράκτες του φασισμού και τους εντολοδόχους τους".

 

 

Βεβήλωσαν το μνημείο


Τη νύχτα 16 προς 17 Γενάρη κάποια αποβράσματα βρωμίσανε το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα, γράφοντας "ΕΛΛΑΣ" με σπρέυ και αφήνοντας ένα φύλλο της εφημερίδας Στόχος που περιείχε ανθρώπινα περιττώματα. Στη συνέχεια δημοσίευσαν τη βιντεοσκοπημένη βεβήλωση του μνημείου στο διαδίκτυο, με την υπογραφή "Ελληνόψυχοι".


Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Μ. Βασιλάκης, γραμματέας του ΕΑΜ, "τόσο φαίνεται να αποτιμούν την αξία της πατρίδας τους, αυτά τα ανθρώπινα σκουπίδια και οι κεκράκτες του φασισμού και του ρατσισμού εντολοδόχοι τους".


Πάντως, μέσα στη φασιστική τους παράκρουση, υπάρχουν και ψήγματα λογικής: οι φασίστες φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η βρωμερή τους φυλλάδα, μόνο για περιτύλιγμα περιττωμάτων κάνει.

Αναζήτηση