Πανελλαδικό 2ήμερο της ΕΑΑΚ - Μακριά από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της περιόδου

Πανελλαδικό 2ήμερο της ΕΑΑΚ - Μακριά από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της περιόδου


Ενώ η όξυνση των εργατικών και νεολαιίστικων προβλημάτων εξαιτίας της κρίσης και η επίθεση της κυβέρνησης βάζουν επιτακτικά το ζήτημα το φοιτητικό κίνημα να επεξεργαστεί στόχους και μορφές πάλης και να ξαναβγεί στο δρόμο, η ΕΑΑΚ δείχνει να προτιμάει την εσωστρέφεια. Στο πανελλαδικό της 2ήμερο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 7- 8 Νοέμβρη, κυριάρχησε η κουβέντα γύρω από τη φυσιογνωμία της ΕΑΑΚ και τη στάση της απέναντι στην προσπάθεια των καθεστωτικών παρατάξεων να νεκραναστήσουν το Κ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.


Ενώ η ΕΑΑΚ επιμένει να μην έχει ενιαία θέση για την οργάνωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και να παλεύει την υλοποίηση της, λέει αυτάρεσκα πως αυτή με τις παρεμβάσεις της στις τεχνικές γραμματείες ακύρωσε τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΕΦΕΕ. Ενώ η ΕΑΑΚ βλέπει τις δυνάμεις της πέραν των ΑΕΙ να ναι ελάχιστες επιμένει να μην αρθρώνει έναν πολιτικό λόγο και ένα αντίστοιχο πολιτικό σχέδιο ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση ώστε να συσπειρώσει όλη τη νεολαία που βρίσκεται στο χώρο της εκπαίδευσης. Ενώ η ΕΑΑΚ εντοπίζει συχνά αντιδημοκρατικά φαινόμενα στις γραμμές της επιμένει να τα αιτιολογεί με βάση το χαρακτήρα ορισμένων μελών της και δεν προσπαθεί να βρει την αιτία στην αναρχοαυθόρμητη δομή της.


Όπως και να έχει η ΕΑΑΚ αποτελεί την πιο πρωτοπόρα αγωνιστική δύναμη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ .Πρέπει το επόμενο διάστημα να προσανατολίσει τη δράση της πρώτα και κύρια στην ανατροπή των ψηφισμένων αντιεκπαιδευτικών νόμων και στη σύνδεση με το εργατικό κίνημα, με στόχο το μπλοκάρισμα της αστικής διεξόδου από την κρίση. Συγχρόνως πρέπει να οικοδομήσει ενωτικά αγωνιστικά μπλοκ με τους εργαζόμενους λάστιχο που φοιτούν στα ΚΕΣ διεκδικώντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς. Για να πραγματωθούν τα παραπάνω χρειάζεται το δέσιμο με τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των φοιτητών για τη διατύπωση των κατάλληλων αιτημάτων με στόχο το ζωντάνεμα των γενικών συνελεύσεων και την οικοδόμηση πλατιών ενιαιομετωπικών μπλοκ αγώνα.

 

Αναζήτηση