Εκλογές στον ΣΕΦΚ

Εκλογές στον ΣΕΦΚ


Το τριήμερο 7-8-9 Νοεμβρίου έγιναν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), σε μια κρίσιμη για τον κλάδο περίοδο (το επόμενο διάστημα θα γίνει η διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση). Η συμμετοχή ήταν ακριβώς ίδια με πέρσι (ψήφισαν 305). Έλαβαν: Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο –Παρεμβάσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αυτόνομοι) 189 (πέρσι 187)- Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΠΑΜΕ –ΚΚΕ) 44 (πέρσι 51)- Αγωνιστική Κίνηση εργαζομένων (ΚΚΕ μ-λ) 39 (31) και Ριζοσπαστική Ανανεωτική Κίνηση (Σύριζα) 27 (πέρσι 29), ενώ βρέθηκαν 6 λευκά.


Τα αποτελέσματα κρίνονται αισιόδοξα, αν και λόγω της δράσης του σωματείου φέτος αναμένονταν μεγαλύτερη συμμετοχή. Η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ (ΑΣΚ) πλήρωσε τη στάση της στη υπόθεση του φροντιστηρίου «Σύγχρονο» (δεν συντάχθηκε με το σωματείο αλλά επιχείρησε αποτυχημένα δική του παρέμβαση) και στο σωματείο «Βύρωνας» (Ξένων Γλωσσών), που χάρη στη λάθος τακτική του περιθωριοποιήθηκε από άλλο του χώρου, καθαρά εργοδοτικό (που υπέγραψε σύμβαση αρκετά κάτω από την προηγούμενη). Επίσης, ανέβηκε η παράταξη ΑΚΕΦ (ΚΚΕ μ-λ) χωρίς να έχει κάνει κάτι διαφορετικό από πέρσι, ενώ για τις Παρεμβάσεις και την παράταξη του Σύριζα τα αποτελέσματα ήταν περίπου ίδια (Παρεμβάσεις 2 ψήφοι περισσότεροι, ΡΑΚ 2 ψήφοι λιγότεροι).


Το επόμενο διάστημα το σωματείο καλείται να παλέψει το ζήτημα της σύμβασης (να μη δεχτεί δηλαδή ούτε ένας συνάδελφος να πληρώνεται κάτω από τη σύμβαση) αλλά και ζητήματα που αφορούν την προοπτική των εργαζομένων στα φροντιστήρια. Επίσης, από πέρσι έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Ενωτικού Ψηφοδελτίου η ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου με νέα πρόσωπα, αλλά και η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στις δραστηριότητες του σωματείου, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί.


Χριστόφορος Βλάχος

 

Αναζήτηση