Νέα από το κλαδικό σωματείο ιδιωτικών κλινικών Αθήνας

Νέα από το κλαδικό σωματείο ιδιωτικών κλινικών Αθήνας


Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν από τις 11 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου στο κλαδικό σωματείο ιδιωτικών κλινικών, εργαστηρίων, γηροκομείων Αθήνας – όπως είναι ο πλήρης τίτλος του. Το σωματείο καλύπτει το σύνολο του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών εκτός από τους γιατρούς (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, καθαρίστριες). Στους χώρους αυτούς εμφανίζεται οξυμένη η εργοδοτική τρομοκρατία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στον αριθμό των εργαζομένων που είναι μέλη του σωματείου (περίπου 800), που είναι μικρό ποσοστό των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου στην Αθήνα, αλλά και στα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου.


Στις εκλογές συμμετείχε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών. Στη διακήρυξή της η ΑΣΚΥ αναφέρει:


«Θέλουμε να ενώσουμε αγωνιστικά τους εργαζόμενους στη βάση των προβλημάτων, απέναντι στη γενική επίθεση του κεφαλαίου. Θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πραγματικά μαζικού, ταξικού, εργατικού μετώπου, απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου και σε όλους αυτούς που τους στηρίζουν: Κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Αγωνιζόμαστε για σωματείο:


  • Που θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου μας. Για την ισχυροποίηση και μαζικοποίησή του.

  • Που θα επεκτείνει τη δράση του στα γηροκομεία και διαγνωστικά κέντρα και ιατρεία

  • Που θα δημιουργήσει σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας

  • Που θα ασχολείται με θέματα σύνθεσης προσωπικού, αλλά και με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

  • Που θα βάζει στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα της καθημερινότητας με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

  • Που να έχει ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία με ουσιαστικές, μαζικές γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις.

  • Που να υπάρχει συστηματική ενημέρωση των μελών μας και όλων των εργαζομένων, με έντυπα και έκδοση εφημερίδας».


Στην προεκλογική της ανακοίνωση με τίτλο «γιατί ζητάμε την ψήφο σας», η ΑΣΚΥ γράφει – μεταξύ άλλων:


«…θέλουμε να σπρώξουμε το σωματείο από τη ρουτίνα και την καμπανιακή παρουσία του σε αγωνιστική κατεύθυνση.


Ζητάμε την ψήφο και τη στήριξή σας, για να απαντήσουμε στον εργασιακό μεσαίωνα με ένα μαζικό νικηφόρο εργατικό κίνημα. Να συντονιστούμε με κάθε σωματείο που βρίσκεται σε αγωνιστική κατεύθυνση και να βρεθούμε μαζί στο δρόμο με κάθε κλάδο εργαζομένων που κινητοποιείται απέναντι στην κοινή επίθεση που δεχόμαστε, πέρα και έξω από κομματικές σκοπιμότητες.


Ζητάμε την ψήφο σας, όχι για να διχάσουμε, όπως ίσως σκέφτονται κάποιοι, αλλά για να αποδείξουμε ότι το σωματείο μπορεί να λειτουργεί αγωνιστικά και ανεξάρτητα από κομματικές παρεμβάσεις και γενικότερους γραφειοκρατικούς σχεδιασμούς.


Ζητάμε την ψήφο σας ώστε οι αντιπρόσωποι που θα στείλουμε στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΕΚΑ – ΟΣΝΙΕ, να συμπαραταχθούν με τις πιο ζωντανές ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, για τη συνολική ταξική ανασυγκρότησή του, κόντρα στην αδράνεια και το συμβιβασμό, έξω από τα κυβερνητικά και εργοδοτικά γρανάζια».


Στις εκλογές ψήφισαν 284 εργαζόμενοι για το Δ.Σ. και 263 για αντιπροσώπους σε ΕΚΑ και ΟΣΝΙΕ, ενώ υπήρξαν και 7 άκυρα ψηφοδέλτια. Η ΑΣΚΥ πήρε 2 έδρες στο Δ.Σ. και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο για το συνέδριο του ΕΚΑ και 1 για το συνέδριο της ΟΣΝΙΕ.
Ψήφοι

Έδρες

Ψήφοι

Αντιπρόσωποι

Ψήφοι

Αντιπρόσωποι

ΔΑΣ

(ΠΑΜΕ)

222

7

213

5

213

3

ΑΣΚΥ

55

2

39

1

39

1


Αναζήτηση