Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων ΑθήναςΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη, η ετήσια συνέλευση του συνδικάτου οικοδόμων στο ΠΕΡΟΚΕ. Η συνέλευση ήταν ταυτόχρονα και εκλογοαπολογιστική, καθώς συμπληρώνονται 3 χρόνια από τις τελευταίες εκλογές. Στη συνέλευση συμμετείχαν γύρω στους 200 οικοδόμους.


Ο απολογισμός της διοίκησης, περιορίστηκε αναγκαστικά σε καθημερινά ζητήματα, καθώς την τριετία που πέρασε, δεν οργανώθηκαν σοβαροί αγώνες και δεν ανοίχτηκαν μέτωπα από την πλειοψηφία της διοίκησης. Εκ των πραγμάτων, ο απολογισμός της πλειοψηφίας, κρίνεται το λιγότερο φτωχός.


Επιπλέον, από την τοποθέτηση της πλειοψηφίας που πρόσκειται στον ΠΑΜΕ, δεν αναδείχτηκε κάποιος σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο, παρά τη δυσμενή, για τους οικοδόμους, συγκυρία.


Στη συνέλευση έγινε συζήτηση και για τη νέα οργανωτική δομή του συνδικάτου και τη συγχώνευση – συνένωση παραρτημάτων. Ο σχεδιασμός της διοίκησης είναι από τα 23 παραρτήματα που υπάρχουν σήμερα, να μείνουν μετά από τις συνενώσεις 12. Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της τάσης συρρίκνωσης του συνδικάτου με δεδομένο ότι πολλά παραρτήματα δε λειτουργούν ούτε τυπικά,


Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία επί του απολογισμού της διοίκησης και την εκλογή κεντρικής εφορευτικής επιτροπής. Στις εκλογές για την εφορευτική επιτροπή ψήφισαν 151 οικοδόμοι. Ο συνδυασμός «Πανοικοδομικός» (ΠΑΜΕ) πήρε 133 ψήφους και εξέλεξε 5 μέλη και η Πρωτοβουλία Οικοδόμων πήρε 17 ψήφους και 1 μέλος στην εφορευτική, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο.

Αναζήτηση