Ανακοίνωση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στις 15 Οκτώβρη 2006

Ανακοίνωση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 15ης Οκτώβρη 2006


Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές αποτελούν μια πολιτική μάχη και τα αποτελέσματά τους, όπως όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, αποτελούν δείκτη της ωριμότητας της εργατικής τάξης.

Οι εκλογές της 15ης Οκτώβρη, διεξάγονται σε μία χρονική περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές ταξικές μάχες όπως η απεργία των δασκάλων, αλλά και η γενικότερη σύγκρουση στην εκπαίδευση. Επιπλέον, προμηνύονται ακόμα σκληρότερες συγκρούσεις ανάμεσα στην εργατική και την αστική τάξη, καθώς οι κεφαλαιοκράτες της χώρας προσπαθούν να βελτιώσουν τη θέση τους στον διεθνή ανταγωνισμό, αντλώντας δύναμη από την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Σε αυτές τις εκλογές συμμετέχουμε με τους παρακάτω στόχους:

Να αναδειχτεί ακόμα πλατύτερα ότι η λεγόμενη τοπική «αυτοδιοίκηση» δεν είναι παρά μακρύ χέρι του κράτους και της αστικής εξουσίας, να προβληθεί η δυνατότητα της εποχής για μια πραγματική αυτοδιοίκηση των εργαζόμενων, για την εργατική δημοκρατία, την άμεση δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων.

Να κατανοηθεί από περισσότερους εργαζόμενους ο ταξικός χαρακτήρας της κοινωνίας, η ανειρήνευτη αντίθεση ανάμεσα στην αστική και την εργατική τάξη, να ξεσκεπαστεί η αντίληψη που πλασάρουν τα αστικά κόμματα και οι συνδυασμοί τους ότι τα προβλήματα είναι διαταξικά και μας αφορούν όλους, εργάτες και καπιταλιστές, εξ’ ίσου.

Να ενισχυθεί η προσπάθεια για μια μαζική επαναστατική Αριστερά, που δεν θα εμπλέκεται στο αστικό παιχνίδι, δεν θα σύρεται πότε πίσω από το ένα και πότε πίσω από το άλλο αστικό κόμμα, που δεν θα διαχωρίζει και δεν θα διασπά τους εργαζόμενους με βάση την ιδεολογία τους, αλλά θα μπορεί να τους ενώνει με βάση τα συμφέροντά τους.

Να καταδικαστεί και με την ψήφο η αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στηρίζει η Ε.Ε. Είτε με θετική ψήφο σε ψηφοδέλτια της επαναστατικής Αριστεράς, είτε με λευκό – άκυρο – αποχή τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο των εκλογών εκεί που δεν υπάρχουν τέτοια ψηφοδέλτια.

Να ενισχυθούν οι αγωνιστικές προσπάθειες που δρουν σήμερα σε διάφορες πόλεις και γειτονιές γύρω από τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης.


Σε αυτήν την κατεύθυνση, στις εκλογές της 15ης Οκτώβρη συμμετέχουμε και στηρίζουμε τα παρακάτω ψηφοδέλτια:


Αγωνιστική Αριστερή Παρέμβαση στις γειτονιές της Αθήνας


Αγωνιστική Κίνηση Αντι- ΘΕΣΕΙΣ (Αγία Βαρβάρα)


Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση (Περιστέρι)


Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Τρικάλων


Αριστερή Λαϊκή Παρέμβαση Πειραιά


Στηρίζουμε επίσης όλα τα δημοτικά και νομαρχιακά ψηφοδέλτια που κινούνται στην παραπάνω κατεύθυνση.

 


Αριστερή Ανασύνταξη


Εργατική Πολιτική

Αναζήτηση