Έφυγε ο σύντροφος Μάκης Κατσαντάς

Με βαθιά θλίψη συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι αποχαιρετήσαμε για τελευταία φορά, την Πέμπτη 5 Ιουνίου στην Άρτα, τον αξέχαστο σύντροφο Μάκη Κατσαντά, που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 57 χρονών.

Ο σ. Μάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα σε εργατική οικογένεια (ο πατέρας εμποροϋπάλληλος, η μητέρα εργάτρια στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Άρτας). Φοίτησε στην Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, ήταν μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από τα φοιτητικά του χρόνια και παράλληλα εργαζόταν σε εργοστάσιο επίπλων στην Παιανία, συμμετέχοντας ενεργά στο σωματείο του, στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και το φοιτητικό κίνημα. Μετακόμισε στην Άρτα, όπου εργάστηκε σε ξυλουργικό εργοστάσιο και ως λογιστής. Τα τελευταία χρόνια ήταν άνεργος.

Στην Άρτα συνέχισε την οργανωμένη πάλη στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ μέχρι το 1989 που διαφώνησε με την πολιτική του και διαγράφτηκε απ' αυτό. Συμμετείχε στο ΝΑΡ μέχρι το 1990-91 και αποχώρησε διαφωνώντας με την πολιτική του. Προσχώρησε στην Αριστερή Ανασύνταξη το 1998-99 και μετέπειτα στην κ.ο. Ανασύνταξη, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες της οργάνωσης και του εργατικού κινήματος.

Αγωνιστής μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, με βαθιά θεωρητική και ιδεολογική κατάρτιση, αφού από μικρός μελετούσε σε βάθος τον μαρξισμό-λενινισμό, την ιστορία του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος και τις αποφάσεις της οργάνωσης, προσπαθούσε να συμβάλλει όσο μπορούσε στο κτίσιμο της οργάνωσης ιδεολογικά και οργανωτικά, «για να φέρουμε την επανάσταση πιο κοντά» όπως έλεγε ο ίδιος.

Ο ξαφνικός χαμός του βύθισε σε θλίψη τους συντρόφους του και φίλους του.

Φίλοι και σύντροφοι συγκέντρωσαν 130 ευρώ για την Εργατική Πολιτική στη μνήμη του σ. Μάκη.

 

Αναζήτηση