Σύλληψη συνδικαλιστή τραπεζοϋπαλλήλου στις 28/6

Σύλληψη συνδικαλιστή τραπεζοϋπαλλήλου στις 28/6

Ο εργαζόμενος στην Τράπεζα Αττικής Βίκτωρας Τσακίρης, μέλος του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας και αντιπρόσωπος στα συνέδρια ΟΤΟΕ και ΕΚΑ, ενώ συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων στην Πλατεία Συντάγματος στις 28 Ιούνη, «εξαφανίστηκε» μετά τις βίαιες επιθέσεις με δακρυγόνα και χημικά των αστυνομικών.

Κρατήθηκε σε κλούβα της αστυνομίας για 2 ώρες, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου για ώρες οι αστυνομικές αρχές έδιναν συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη του (εξακρίβωση, προσαγωγή, σύλληψη), απαγορεύοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε επικοινωνία, σε δικηγόρους και συνδικαλιστές μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιων συλλόγων τραπεζών και μέλη του ΓΣ της ΟΤΟΕ, που βρίσκονταν από τις 5.30 το απόγευμα έξω από τη ΓΑΔΑ. Στις 3.30 τα ξημερώματα του απαγγέλθηκε τελικά κατηγορία για εξύβριση. Η δίκη του προσδιορίστηκε αρχικά για τις 8 Ιούλη, πήρε όμως αναβολή.

Ανακοίνωση-καταγγελία για το γεγονός έβγαλαν συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία Συσπείρωσης ΟΤΟΕ» από τις τράπεζες: Αλφα Μπανκ, ΑΤΕ, Εθνική, Εμπορική, Αττικής, Ελλάδος, Γενική, καθώς και η Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση Εθνοκάρτας.Αναζήτηση