Έληξε ένας πρώτος γύρος κινητοποιήσεων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Έληξε ένας πρώτος γύρος κινητοποιήσεων στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν οτι θα συνεχίσουν!


Στα τέλη του Ιανουαρίου η Διοίκηση της Ιντρακομ ανακοίνωσε στο Σωματείο την πρόθεση της να προχωρήσει σε περίπου 100 απολύσεις και να συνάψει ατομικές συμβάσεις έτσι ώστε να πάει σε μειώσεις μισθών της τάξης του 15% για όσους εργαζόμενους έχουν μισθό πάνω από 1000 ευρώ, στο όριο πάντα των ελάχιστων κλαδικών συμβάσεων.

Το Σωματείο πάλεψε για περίπου 20 ημέρες τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, έκανε δυο πολύ μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, πραγματοποίησε δύο 48ωρες απεργίες με καθολική συμμετοχή καθώς και δύο στάσεις εργασίας.

Η εργοδοσία κάλεσε ατομικά τους εργαζόμενους μέσα σε κλίμα εκβιασμού με επαπειλούμενες απολύσεις, σε υπογραφή ατομικής σύμβασης και παρά την έκκληση από το ΔΣ για να μην υπογράψουν, ένα μεγάλο μέρος υπέκυψε στον εκβιασμό. Η επόμενη Γενική Συνέλευση δεν είχε απαρτία και ο πρώτος κύκλος της αναμέτρησης έληξε. Η εταιρία είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσει εκεί. Το Σωματείο προειδοποιεί ότι εάν η εργοδοσία δεν βρει αντίπαλο στο μέλλον θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών κάτω από τα όρια των κλαδικών των συλλογικών συμβάσεων.

Το σωματείο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι ένα μαζικό Σωματείο με περισσότερα από 2000 μέλη. Ακόμα και αυτό το Σωματείο την περίοδο του μνημονίου φαίνεται πολύ αδύναμο στο να αντιμετωπίσει μόνο του την εργοδοσία Μια εργοδοσία αδιάλλακτη, που πάει σε κατά μέτωπο επίθεση και δεν υποχωρεί. Ελπιδοφόρα είναι η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στις Γενικές Συνελεύσεις αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η σύγκρουση με την εργοδοσία είναι μια σύγκρουση που δεν θα κριθεί σε μια στιγμή, αλλά είναι ένας αγώνας αντοχής που θα κριθεί σε βάθος χρόνου και θα κριθεί από την ικανότητα των Σωματείων να πετάξουν τους πράκτορες της εργοδοσίας από τις ηγεσίες τους και να συντονιστούν προκειμένου να προκαλέσουν ευρύτερες εξελίξεις. 


Β.Κ.


Αναζήτηση