Συνάντηση κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ με ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνάντηση κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ με ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Την παρασκευή 3/12/2010 αντιπροσωπεία της Π.Ε. της κ.ο. Ανασύνταξη παραβρέθηκε στο κεντρικό συντονιστικό όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατέθεσε την πολιτική πρόταση της οργάνωσης τόσο για τα άμεσα καθήκοντα που προκύπτουν από το αποτέλεσμα των εκλογών όσο και για την γενικότερη τακτική που πρέπει να χαράξουν οι επαναστατικές δυνάμεις μεσοπρόθεσμα.

Σχετικά με το πρώτο ζήτημα, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να συνεδριάσουν τα ψηφοδέλτια των περιφερειών, να εκδώσουν ανακοινώσεις αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, να καταγράψουν τα προβλήματα των περιφερειών και να γνωστοποιήσουν στον κόσμο που στήριξε τα ψηφοδέλτια τις αιχμές που θα αποτελέσουν την παρέμβαση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της επαναστατικής αριστεράς στα περιφερειακά όργανα. Αναγκαίο συμπλήρωμα της προσπάθειας αυτής πρέπει να είναι η οργάνωση αγώνων που θα στηρίζουν και θα παλεύουν την υλοποίηση των ζητημάτων που τίθενται στα περιφερειακά όργανα.

Σε ότι αφορά το επόμενο ζήτημα, έγινε σαφής η πρόθεση της κ.ο. Ανασύνταξη να κινηθεί στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός διευρυμένου πολιτικού μετώπου πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων. Πλαίσιο συμφωνίας του μετώπου- πρόταση διεξόδου από την παρούσα κρίση, θα είναι καταρχήν το πλαίσιο που κατοχυρώθηκε στις περιφερειακές εκλογές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι οποιοδήποτε πλαίσιο αιτημάτων όσο επαναστατικό και αν ακούγεται φαίνεται ξεκομμένο αν παράλληλα οι επαναστατικές δυνάμεις δεν διευκρινίζουν ποιος είναι ο φορέας που θα το υλοποιήσει. Υπό αυτή την έννοια, είναι κρίσιμη η υιοθέτηση και προπαγάνδιση του στόχου της εργατικής κυβέρνησης, στόχος που μπορεί να συσπειρώσει την εργατική τάξη και να ενισχύσει τους αγώνες της. Ξεκαθαρίστηκε επίσης, ότι η πρόταση αυτή απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, κοινοβουλευτικές και μη.

Από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δόθηκε η βεβαίωση ότι θα εξεταστούν τα ζητήματα που κατατέθηκαν και ότι ορισμένα από αυτά θα απασχολήσουν και την πανελλαδική διαδικασία που έχουν προγραμματίσει για τις αρχές του Γενάρη η οποία και θα επικαιροποιήσει την πολιτική συμφωνία του μορφώματος.

 


Αναζήτηση