[2016-03-22] Προσφυγικό: Δελτίο Τύπου για την προσαγωγή του Δημοτικού Συμβούλου της ΔΡΑΣΥ - Ιωάννινα

Η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση, επισκέφτηκε το χώρο του στρατοπέδου στον Κατσικά, όπου βρισκόταν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και αλληλέγγυοι, την ώρα άφιξης των προσφύγων, περίπου 1200 ανθρώπων. Διαπιστώθηκε αυτό που έχει καταγγελθεί στο Δ.Σ., οι άθλιες συνθήκες του χώρου υποδοχής αυτών των ανθρώπων.

 

Πρόκειται για ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, μια νέου τύπου Αμυγδαλέζα που υποβιβάζει την ανθρώπινη ύπαρξη σε μια ζωώδη κατάσταση, χωρίς στοιχειώδες ιατρείο (φάρμακα, εργαλεία, ούτε ντεπόν!!!) και με ανθρώπους να κοιμούνται στην κροκάλα, αφού τους μοιράστηκε ένα κρουασάν για τον καθένα.

Βεβαίως, ήταν αυτονόητο ότι οι πρόσφυγες βλέποντας αυτές τις συνθήκες θα διαμαρτύρονταν για τον τρόπο φιλοξενίας. Ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΡΑΣΥ, παρενέβη και μίλησε με μεταφραστή στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες, όπου τους καλωσόρισε, στιγμάτισε τον τρόπο φιλοξενίας και τους είπε ότι ο λαός αυτής της πόλης στέκεται αλληλέγγυος απέναντί τους και θα παλέψει μαζί με αυτούς, ώστε να φιλοξενηθούν σε στεγασμένους χώρους και ανοικτούς στην κοινωνία και επισήμανε ότι τέτοιοι χώροι υπάρχουν στην πόλη. Ταυτόχρονα, επισήμανε την ευθύνη της κυβέρνησης που κάτω από αποφάσεις της Ε.Ε. τους θέλει σε ομηρία και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κι επειδή ακριβώς υπήρχαν πάρα πολλοί πρόσφυγες που αρνούνταν να διαμείνουν σ' αυτές τις συνθήκες, η αστυνομία, με διμοιρία ΜΑΤ και πάρα πολλές δυνάμεις ασφάλειας, προσπάθησε να διώξει από το χώρο τους αλληλέγγυους πολίτες και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ (με εντολή τίνος άραγε;) με στόχο να τρομοκρατήσει και να αναγκάσει τους πρόσφυγες να δεχθούν τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. Εκεί έγινε και η σύλληψη του δημοτικού συμβούλου μπροστά στο Δήμαρχο, αντιδήμαρχο και βουλευτή του Σύριζα, παρότι δηλώθηκε η ιδιότητα.

Είναι γεγονός, ότι την ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου μαζί με τη Ν.Δ. προχωρούν στη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης με φυλακισμένους τους πρόσφυγες σε απαράδεκτες συνθήκες. Ταυτόχρονα, ανάλογη ευθύνη βαρύνει το Δήμο καθώς ανέχεται την κατάσταση, δηλώνοντας αδυναμία και αναρμοδιότητα, και δεν προχωράει στην υλοποίηση και υπεράσπιση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία στέκεται στην αντίθετη πλευρά από αυτό που επιδιώκεται από την κυβέρνηση, παίρνοντας πρακτικά μέτρα με συντονισμό φορέων.

Καλούμε το Δήμο γρήγορα να πάρει μέτρα υλοποίησης της απόφασής του Δημοτικού Συμβουλίου και τον εργαζόμενο λαό να σταθεί ενεργά αλληλέγγυα στο δράμα των προσφύγων, απομονώνοντας όλες αυτές τις φωνές που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, δηλαδή το ΦΑΣΙΣΜΟ, μια και η εξαθλιωμένη ζωή είναι αποτέλεσμα ανάλογων πολιτικών που εκπορεύονται από την Ε.Ε. και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και υλοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις ευλογίες των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

 

Αναζήτηση