[2013-04-18] Για τη δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα

Η δολοφονική επίθεση στη Μανωλάδα, είναι η ακραία έκφραση και η κατάληξη της πολιτικής της κυβέρνησης, με τη σφραγίδα της Τρόικας.

 

Η Μανωλάδα της Ηλείας είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσει ο καπιταλισμός!

 

Οι μπράβοι των καπιταλιστών στη Μανωλάδα πυροβόλησαν στο ψαχνό με σκοπό να σκοτώσουν τους μετανάστες εργάτες οι οποίοι διεκδικούσαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους μεροκάματα. Και αυτό διότι δεν βλέπουν τους εργάτες σαν ζωντανούς ανθρώπους αλλά σαν αντικείμενα εκμετάλλευσης τα οποία δεν έχουν κανένα δικαίωμα.

 

Τέτοιες ενέργειες έχουν την σφραγίδα του φασισμού και του Ναζισμού.

 

Οι καπιταλιστές έχουν αποθρασυνθεί πλήρως, ενθαρρυμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αφαιρεί όλα τα εργατικά δικαιώματα και παράλληλα εφαρμόζει την ατιμωρησία για τις παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων και δίνει νέα προνόμια στους καπιταλιστές.

 

Η πολιτική των μνημονίων οδηγεί την ελληνική κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στον εκφασισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την εγκληματικότητα.

 

Η εγκληματική αυτή ενέργεια δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη, όπως έμειναν οι προηγούμενες ενέργειες στην ίδια περιοχή και από τους ίδιους ανθρώπους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους τραυματίες μετανάστες εργάτες και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της εγκληματικής επίθεσης εναντίων τους.

 

Σε μια μεγάλη Μανωλάδα θα ήθελαν να μετατρέψουν την Ελλάδα και τον κόσμο, οι καπιταλιστές: με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με 12 ώρες δουλειά, χωρίς ασφάλιση και σύνταξη, χωρίς συνδικάτα και Συλλογικές Συμβάσεις. Και όταν οι εργαζόμενοι αντιδρούν, να τους σκοτώνουν χωρίς συνέπειες.

 

Τα γεγονότα που εξελίχτηκαν στη Μανωλάδα, συμπίπτουν χρονικά με την Πρωτομαγιά και υπενθυμίζουν στην εργατική τάξη τους αγώνες και το αίμα που έδωσε για να ζήσει με αξιοπρέπεια.

 

Αυτός είναι ο καπιταλισμός! Ένα σύστημα που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τους καθιστά σύγχρονους σκλάβους για να ξεπεράσει την κρίση του και να αυξηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία. Η πάλη για την ανατροπή του αποτελεί άμεση αναγκαιότητα για την εργατική τάξη!

 

Η κυβέρνηση και το κράτος έχουν την πλήρη ευθύνη για την κόλαση που επικρατεί στους χώρους εργασίας και για την ασυδοσία των καπιταλιστών.

 

Η εργατική τάξη σύσσωμη πρέπει να καταδικάσει την εγκληματική επίθεση και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

 

Πρέπει επίσης να καταδικάσει την κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της εκτρέφει και θεριεύει την καπιταλιστική ασυδοσία.

 

Η εργατική τάξη με ενιαίο μέτωπο πρέπει να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους, διεκδικώντας την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και Κλαδικών Συμβάσεων με γενικευμένη και αναδρομική ισχύ, με αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα και τις συντάξεις.

 

Την ίδια στιγμή να παλέψει αποφασιστικά για την ανατροπή της κυβέρνησης της φτώχειας και της πείνας, για την ανατροπή του ίδιου του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Όλοι μαζί οι εργάτες, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, ανεξάρτητα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, πρέπει να δώσουν τη μάχη ενάντια στο κεφάλαιο, για την επιβίωσή και την αξιοπρεπή διαβίωση.

 

Οι μόνοι που έχουν συμφέρον από το διαχωρισμό των εργατών είναι οι καπιταλιστές.

 

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι, ενάντια στους καπιταλιστές και την ασυδοσία τους, ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και το ναζισμό!

 

Απρίλης 2013

Το Γραφείο της ΠΕ

της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ