[2013-02-04] Ανακοίνωση για το νέο κρούσμα βασανισμού από την ΕΛΑΣ

Τα παραμορφωμένα πρόσωπα των νεαρών που συνελήφθησαν στην Κοζάνη και κατηγορούνται για ληστεία, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την μεταχείριση που είχαν στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ: πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα βασανισμού κρατουμένων από τα πολλά που συνέβησαν στους τελευταίους μήνες.

 

 

Οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων (πλην ΝΔ) έσπευσαν να δηλώσουν ότι “η δημοκρατία δεν εκδικείται” διαχωρίζοντας τάχα τη στάση τους από την καταπάτηση της αστικής δημοκρατίας. Αλίμονο... η ελληνική κοινωνία, ζει ακριβώς αυτό: την αστική δημοκρατία σε πλήρη δράση. Μια δημοκρατία που είναι πλέον ανεπαρκής, απαρχαιωμένη και εκδικητική.

 

Η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, σε όλα τα επίπεδα, αποθρασύνει και ωθεί στην άσκηση σωματικής βίας πάνω κατ’ αρχήν στο αγωνιζόμενο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και κατ’ επέκταση σε όλες σχεδόν τις δράσεις των σωμάτων καταστολής τα οποία αναγορεύονται σε κράτος εν κράτη.

 

Η δημοσίευση των φωτογραφιών των παραμορφωμένων από το ξυλοδαρμό προσώπων των νεαρών κατόπιν εμφανέστατης επεξεργασία των φωτογραφιών, ΔΕΝ αποτελεί κακοσχεδιασμένη συγκάλυψη ενός περιστατικού βασανισμού. Αποτελεί καλοσχεδιασμένη πρόκληση και επίδειξη της συντριπτικής παντοδυναμίας του κράτους, και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει διαμηνύοντας: αυτό θα πάθουν όλοι όσοι πέσουν στα χέρια μας.

 

Την πλήρη ευθύνη για τα απανωτά κρούσματα βασανιστηρίων κρατουμένων από την ΕΛΑΣ, έχει η αντιλαϊκή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Συνυπεύθυνοι είναι η ίδια ΕΛΑΣ, ο αρμόδιος υπουργός, ο γνωστός Δένδιας, και η δικαστική εξουσία η οποία δεν δείχνει την ανάλογη με άλλες περιπτώσεις ευαισθησία και αμεσότητα στην αντίδρασή της και στην άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης των βασανιστών αστυνομικών μιας και «η τέλεση των βασανιστηρίων προκύπτει άνευ εταίρου από την μακροσκοπική και μόνο θέα των κατηγορουμένων».

 

Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής αποτελεί δίδυμη αδερφή της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία οξύνει τα φαινόμενα βίας, εγκληματικότητας και εκφασισμού της κοινωνίας.

 

Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής της, με την σφραγίδα της Τρόικας, και η εγκαθίδρυση μιας εργατικής κυβέρνησης αποτελούν την ουσιαστική απάντηση στα φαινόμενα βίας, βασανισμών και εκφασισμού της κοινωνίας.

 

Καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα βασανιστήρια και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των βασανιστών, και όλων όσων έχουν προβεί σε πράξεις βίας εναντίον του λαού.

 

Αθήνα, 4/2/2013

το Γραφείο της ΠΕ

της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Αναζήτηση