[2013-01-31] Για τη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών στο υπουργειο εργασίας

Η επιβολή του «νόμου και της τάξης» είναι η επιβολή του νόμου και της τάξης των καπιταλιστών.

Κάτω η δικτατορία του κεφαλαίου!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του εργαζόμενου και εκμεταλλευόμενου λαού.

 

Ο μόνος τρόπος για τους καπιταλιστές και την κυβέρνησή τους να επιβάλλουν την πολιτική που καταργεί κάθε δικαίωμα και κατάχτηση της εργατικής τάξης, που οδηγεί την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στην εξαθλίωση και τη λιμοκτονία, είναι η ανοικτή καταστολή και τρομοκρατία. Αυτά είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στους χώρους εργασίας, με τις απολύσεις και τις απειλές για απολύσεις, με τις μονομερείς αποφάσεις για μειώσεις μισθών και αλλαγής των συμβάσεων, με την αχαλίνωτη αυθαιρεσία και την ανοικτή τρομοκρατία των αφεντικών και προϊστάμενων. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό –νομοθετικό, δικαστικό και κατασταλτικό –, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί και την εφεδρεία των φασιστών, για να επιβάλλει στην κοινωνική και πολιτική κατάσταση αυτό που είναι ήδη πραγματικότητα στους χώρους εργασίας, δηλαδή την άμεση επιβολή της θέλησης των καπιταλιστών.

 

Οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές στο Υπουργείο Εργασίας είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα καταστολής και τρομοκρατίας στις οποίες επιδίδεται η κυβέρνηση Σαμαρά. Πίσω της έχει τις πολιτικές επιστρατεύσεις απεργών, τις επιθέσεις των ΜΑΤ σε κάθε διαμαρτυρία εργαζομένων, την απαγόρευση στους αγρότες να διαδηλώσουν, τις εκκενώσεις κατειλημμένων κτηρίων και τις συλλήψεις των καταληψιών, τη δημιουργία ενός αυταρχικού νομοθετικού πλαισίου, και πολλά άλλα. Απαιτούμε την απόσυρση κάθε κατηγορίας ενάντια στους 35 συνδικαλιστές. Καλούμε όλη την εργατική τάξη σε μαχητική εγρήγορση και κινητοποίηση.

Είμαστε μόνο στην αρχή της επίθεσης των καπιταλιστών και της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, το κράτος και οι καπιταλιστές θέλουν να ισοπεδώσουν το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων και καταχτήσεων, να απολύουν και να λεηλατούν τα ταμεία μας ανεμπόδιστα και αδιαμαρτύρητα, να ρίξουν τους μισθούς στο επίπεδο των μισθών Κίνας και για αυτό δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα: την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την καταστολή και την τρομοκρατία των επίσημων κρατικών αλλά και άλλων μηχανισμών. Θέλουν να φιμώσουν πλήρως την εργατική τάξη, να διαλύσουν τις οργανώσεις της, να ποινικοποιήσουν και να εξοντώσουν την συνδικαλιστική δράση και άποψη, για να δεχθεί, η εργατική τάξη αδιαμαρτύρητα, την επιστροφή των εργασιακών της σχέσεων στον 19ο αιώνα, να δεχθεί να λιμοκτονήσει, να αυτοκτονήσει.

Όλα αυτά για την μεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών-τοκογλύφων.

Η κυβέρνηση και το κράτος γνωρίζουν πολύ καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τους και γι’ αυτό παίρνουν μέτρα για την καθυπόταξη και την διάλυση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η υπεράσπιση από το μαζικό κίνημα των δικαιωμάτων και καταχτήσεων της εργατικής τάξης, η διεκδίκηση αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, της απαγόρευση των απολύσεων καθώς και άμεσων μέτρων για την επιβίωση των ανέργων και των οικογενειών τους, αποτελεί κατεπείγον ζήτημα που αφορά την ίδια την επιβίωση της εργατικής τάξης.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός.

Για τον λόγο αυτό η πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και την εκδίωξη της Τρόικας αποτελεί τη μόνη σήμερα επιλογή της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

Με την οργάνωση απεργίας διαρκείας, με τον ξεσηκωμό του λαού, να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά και να εγκαθιδρύσουμε μια εργατική κυβέρνηση η οποία, στηριγμένη στο μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα και τα όργανά του, θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και μαζί και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις.Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας –έξω από την ΕΕ και τους περιορισμούς της– θα εκδιώξει την Τρόικα, θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις και τους μηχανισμούς του κράτους οι οποίοι στρέφονται, φανερά ή μυστικά, ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, θα τιμωρήσει όλους όσους στράφηκαν και άσκησαν βία πάνω στο κίνημα.

 

31/1/2013

Το Γραφείο της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

 

Αναζήτηση