[2012-11-18] Ανακοίνωση για τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση για τους συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Μετά την σύλληψη, με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, των τριών διαδηλωτών απεργών των ΟΤΑ και του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού Θανάση Αγαπητού, οι οποίοι διαδήλωσαν με άλλους εργαζόμενους την αντίθεσή τους στις προκλητικές δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Φούχτελ, ο οποίος προσομοίωσε 3 Έλληνες εργαζόμενους με ένα Γερμανό, η «δικαιοσύνη τους» προχωράει ένα ακόμα βήμα. Διατάσει η δίκη να γίνει "κεκλεισμένων των θυρών", μακριά από την συμπαράσταση των αγωνιζόμενων, με μόνη την παρουσία αστυνομικών και ασφαλιτών, των μόνων συμμάχων που έχουν απομείνει στην κυβέρνηση και την Τρόικα. Η δίκη «κεκλεισμένων των θυρών», δεν πρόκειται να απομονώσει τους τρείς συλληφθέντες από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η εργατική τάξη βλέπει στο πρόσωπο των συλληφθέντων τον δικό της αγώνα και την δική της αγανάκτηση και για το λόγο αυτό στηρίζει ολόπλευρα τους συλληφθέντες. Απαίτηση όλων μας είναι η άμεση απόσυρση των άδικων κατηγοριών και η πλήρης απαλλαγή των συλληφθέντων.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι: Τρόικα και τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά και δημοκρατικά δικαιώματα, είναι αντιθετικά πράγματα και η ύπαρξη του ενός αποκλείει την ύπαρξη του άλλου.

Η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που καταστρέφονται και γίνονται εργάτες ή άνεργοι, η νεολαία, έχουν συμφέρον να παλέψουν για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά.

Έχουν συμφέρον να αναδείξουν μια δική τους κυβέρνηση η οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το χρέος και μαζί και τα χρέη των εργατικών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας –έξω από την ΕΕ από τους περιορισμούς της– θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις.

Η μόνη λύση σήμερα είναι η οικοδόμηση ενιαίου εργατικού μετώπου πάλης και εξουσίας με το σύνθημα δράσης της εργατικής κυβέρνησης, η οποία μπορεί να σώσει το λαό από την πείνα και την εξαθλίωση, να επιβάλει στους καπιταλιστές να πληρώσουν την κρίση, να διασφαλίσει και να διευρύνει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις καταχτήσεις

 

Αθήνα, 17/11/2012

το Γραφείο της ΠΕ

της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ


Αναζήτηση