[2012-10-20] Ανακοίνωση-καταγγελία σχετικά με την Ισραηλινή πειρατεία στο Estelle

Ανακοίνωση-καταγγελία σχετικά με την Ισραηλινή πειρατεία στο Estelle

Καταγγέλλουμε στον Ελληνικό λαό την πειρατεία του Ισραήλ ενάντια στο ιστιοφόρο Estelle το οποίο έπλεε στα Διεθνή ύδατα, 30 ν.μ από την Γάζα. Το πλοίο μετέφερε διεθνιστική βοήθεια και μήνυμα συμπαράστασης χιλιάδων ανθρώπων στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που στενάζει για χρόνια κάτω από την μπότα του ιμπεριαλιστή Ισραηλινού καταχτητή.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 30 άτομα, πέντε Έλληνες, τρεις αγωνιστές της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα» και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι τρεις βουλευτές από Σουηδία, Νορβηγία και Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, καθώς και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Με αυτή του την ενέργεια το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, που έχει την υποστήριξη ή την ανοχή των ΗΠΑ και ΕΕ, αποδεικνύει πόσο φοβάται τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά την ισραηλινή επιδρομή. Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι διεθνιστές και το πλήρωμα του Estelle και να παραδοθεί το φορτίο στην Γάζα.

Αθήνα, 20/10/2012

το Γραφείο της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ


Αναζήτηση