[2012-10-09] Ανακοίνωση για την έλευση της Μέρκελ στην Αθήνα

Ανακοίνωση για την έλευση της Μέρκελ στην Αθήνα

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες

Έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Ο Ελληνικός λαός τίποτα το καλό δεν έχει να περιμένει από τον ερχομό της. Έρχεται να εξειδικεύσει την πολιτική της Γερμανίας με βάση το σχέδιο που έχουν εκπονήσει ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα. Την μετατροπή της Ελλάδας, δηλαδή, σε μια ειδική οικονομική ζώνη στην οποία θα βασιλεύει η βαθιά εκμετάλλευση και η ασυδοσία των μονοπωλίων, κυρίως των Γερμανικών. Έρχεται για να κλείσει δουλειές για τα μονοπώλια της χώρας της, να πάρει τα εκποιούμενα φιλέτα δημόσιας περιουσίας, να δεσμεύσει για την ολοκληρωτική ισοπέδωση των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων.

 

Έρχεται επίσης για να βοηθήσει την κυβέρνηση Σαμαρά να επιβάλει τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα, για να δώσει τα εύσημα στους εκπροσώπους του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Έρχεται για να επικυρώσει με την παρουσία της την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στην εξαθλίωση, που λεηλατεί τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τη ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού. Και ταυτόχρονα έρχεται για να επιβάλει στον λαό μας τα πολεμικά σχέδια και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Η Μέρκελ είναι εκπρόσωπος ενός κράτους το οποίο έβγαλε δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο διάστημα από το λαό της Ελλάδας, σπρώχνοντάς τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τα πλεονάσματα της Γερμανίας χρηματοδοτήθηκαν από την άγρια εκμετάλλευση όχι μόνο της γερμανικής εργατικής τάξης αλλά και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης της χώρας μας και άλλων χωρών.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος συγκρότησης της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η διευκόλυνση της εκμετάλλευσης όλης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης από τα πιο ισχυρά μονοπώλια της Ευρώπης. Οι Έλληνες καπιταλιστές συμμετέχουν πρόθυμα σ’ αυτή τη ληστεία γιατί συμφέρει και τους ίδιους η εκμετάλλευση των εργατών με τους όρους που τους εκμεταλλεύεται το ξένο κεφάλαιο. Το πολιτικό τους προσωπικό εδώ και δεκαετίες εξαπατά ασύστολα τους Έλληνες εργαζόμενους για την υποτιθέμενη «Ευρώπη των λαών» και την ισότιμη σχέση μας σ’ αυτή. Η επίσκεψη Μέρκελ δείχνει πολύ καλά το ποιος έχει το πάνω χέρι μέσα σ’ αυτήν τη λυκοσυμμαχία που είναι μόνο ενωμένη ως προς την εκμετάλλευση και την καταστολή της εργατικής τάξης.

Η Μέρκελ είναι επιπλέον εκπρόσωπος ενός κράτους-τοκογλύφου, που αποσπά κέρδη από τον δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους κρατών όπως Ελλάδα, και ενός κράτους-διαφθορέα, που «λαδώνει» με το αζημίωτο το ντόπιο πολιτικό προσωπικό για να πουλάει το πολεμικό και άλλο βιομηχανικό υλικό της. Η εκπρόσωπος της γερμανικής τάξης των καπιταλιστών πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα με όλους τους παραπάνω ρόλους.

Για όλους αυτούς του λόγους, η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη!


Έξω η Μέρκελ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ από την Ελλάδα! Έξω Η Ελλάδα από την ΕΕ!

Απέναντι στην πολιτική τους, στην πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης Σαμαρά, η εργατική τάξη πρέπει να αντιτάξει το ενιαίο εργατικό μέτωπο και τον αποφασιστικό αγώνα για την ανατροπή τους και την εγκαθίδρυση εργατικής κυβέρνησης!

Τώρα πρέπει να σημάνει γενικός– παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της χρεοκοπίας! Εμπρός για απεργία διαρκείας!

Ενιαίο εργατικό μέτωπο-εργατική κυβέρνηση

Αθήνα, Δευτέρα 8/10/2012

Το Γραφείο της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ


Αναζήτηση