[2012-09-04] Ανακοίνωση για την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς του Σκαραμαγκά

Ανακοίνωση της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι διεκδικούσαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών καθώς και δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Τρίαινα», ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό 'Άμυνας, για να θέσει το θέμα των δεδουλευμένων, καθώς όπως αναφέρει, από τους 1.100 εργαζόμενους, οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια και οι υπόλοιποι τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία με μία (1) μέρα την εβδομάδα εργασία.

 

Οι εργαζόμενοι, αντί για τον υπουργό, συνάντησαν την βία των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το σωματείο “Οι εργαζόμενοι ζητούν το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στο εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, ενώ έχουν ζητήσει να υπάρξει σχέδιο από την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα και "πάγωμα" της καταβολής δόσεων των στεγαστικών δανείων”.

Αυτή η ελάχιστη διεκδίκηση φαίνεται τεράστια για την κυβέρνηση και το κράτος και για τον λόγο αυτό επιτέθηκαν στους εργαζόμενους με γκλοπ και χημικά, προσάγοντας 106 (οι 12 έγιναν συλλήψεις) από αυτούς στη ΓΑΔΑ!

Η κυβέρνηση απαντάει με διαρκώς εντεινόμενη βία, στις διεκδικήσεις των εργαζομένων τους οποίους εξαθλιώνει με την πολιτική της. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε στην απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και σε όλες σχεδόν τις διεκδικήσεις.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι οι απλήρωτη εργασία έγινε καθεστώς σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Πάνω από 500.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, για 4, 5, 6 και παραπάνω μήνες. Η κυβέρνηση επίσης γνωρίζει ότι είναι αδύνατον να συλλάβει και να φυλακίσει όλους τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται. Αυτό που θέλει είναι να αποτρέψει την ενοποίηση των αγώνων και την συλλογική δράση της εργατικής τάξης, τρομοκρατώντας την. Δεν πρόκειται να το πετύχει! Πλησιάζει η ώρα που η εργατική τάξη θα ενώσει τις δυνάμεις της και θα ανατρέψει αντεργατικές πολιτικές, μνημόνια, κυβέρνηση και καπιταλιστές!

Η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει με άμεσο τρόπο στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, ο οποίος δεν είναι κάτι το προσωρινό αλλά αποτελεί απαραίτητο συστατικό της αντεργατικής της πολιτικής.

Η πάλη για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης με όπλο την Γενική Πολιτική Απεργίας Διαρκείας με αιτήματα-στόχους την καταγγελία των μνημονίων, την κατάργηση των εφαρμοστικών και των άλλων αντεργατικών νόμων, την διαγραφή του χρέους και την ικανοποίηση των διεκδικήσεων του κινήματος, αποτελεί άμεση αναγκαιότητα.

Τα αιτήματα και τους στόχους αυτούς μπορεί να ικανοποιήσει μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται και θα εκφράζει πρωτίστως τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, δηλαδή μια εργατική κυβέρνηση, η οποία θα απαντήσει στην επίθεση των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους με ένα συνολικό πρόγραμμα από την σκοπιά των εργατικών συμφερόντων.

Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να παλέψουν για το γκρέμισμα της σημερινής αντεργατικής κυβέρνησης και να αναδείξουν, να εγκαθιδρύσουν μια δική τους κυβέρνηση η οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το χρέος, θα εθνικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις, Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά σε όφελος του λαού τον πλούτο της χώρας -έξω από τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ- θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα διαλύσει τα ειδικά σώματα καταστολής και θα τιμωρήσει όσους άσκησαν βία πάνω στο κίνημα.


Αθήνα, 4/10/2012

το Γραφείο της ΠΕ της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΑναζήτηση