[2012-04-04] Δεν είναι Αυτοκτονία, είναι Δολοφονία

Δεν είναι Αυτοκτονία, είναι Δολοφονία

Οι λόγοι εξηγούνται στο αφοπλιστικό σημείωμα που άφησε ο συνταξιούχος:

Υπεύθυνος για το θάνατο του συνταξιούχου καθώς και για δεκάδες άλλους θανάτους, είναι το ίδιο το σύστημα.

Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, πείνα, καταστροφή, εγκληματικότητα. Αυτά είναι που αφήνει στο διάβα του ο γερασμένος και σαπισμένος καπιταλισμός. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η πάλη για την ανατροπή του.

Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του συνταξιούχου είναι, η Τρόικα, η κυβέρνηση Παπαδήμου, τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση.

Ο μόνος που μπορεί να τους τιμωρήσει είναι λαός. Η προλεταριακή επανάσταση είναι στην ημερήσια διάταξη, είναι οικονομικά και πολιτικά δυνατή και αποτελεί τη μοναδική διέξοδο σωτηρίας της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού από τα δεινά του καπιταλισμού.

Σήμερα, μπροστά στις επείγουσες συνθήκες που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση, απαιτείται από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη, να καταθέσουν πολιτική πρόταση για έξοδο από την παρούσα κρίση. Απαιτείται η συγκρότηση ενιαίου πολιτικού μετώπου που θα αναδείξει τους στόχους του μεταβατικού προγράμματος, θα τους κάνει κτήμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος και στηριζόμενο σ’ αυτό, θα αναλάβει να τους υλοποιήσει από θέση κυβερνητικής εξουσίας, ως εργατική κυβέρνηση, φροντίζοντας παράλληλα για την ανάδειξη των εργατικών οργάνων (εργατικά συμβούλια) που θα αναλάβουν εν τέλει την πλήρη και διευρυμένη υλοποίηση του προγράμματος. Ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα, η εργατική κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει για την τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται σε πράξεις βίας ενάντια στο κίνημα, όσων ευθύνονται για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την εκχώρηση πόρων και κυριαρχίας της χώρας, για τους δεκάδες θανάτους ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής τους.

Αθήνα 4/4/2012

το γραφείο της ΠΕ της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ


Αναζήτηση