[2012-03-04] Ανακοίνωση της Π.Ε. για την συνάντηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανακοίνωση της ΠΕ της κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για τη συνάντηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/3/2012, μετά από κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνάντηση αντιπροσωπείας της κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η συνάντηση έγινε σε συντροφικό κλίμα και οι σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασαν στην αντιπροσωπεία μας την πρότασή τους για το «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Η αντιπροσωπεία μας επισήμανε ότι, όσο αφορά την κοινή δράση των δυνάμεών μας καθώς και την από κοινού παρέμβασή μας στο μαζικό κίνημα αυτή υφίσταται ήδη. Μάλιστα η συνεργασία μας προχώρησε σε υψηλό προγραμματικό επίπεδο μιας και από κοινού δώσαμε τη μάχη των περιφερειακών εκλογών στη βάση ενός προγράμματος που αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί την εργατική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση.

 

Όσο αφορά τη συγκεκριμένη πρόταση για το «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», εφόσον στην πράξη, υπάρχει ήδη συμπόρευση στο κίνημα, δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο απ αυτό που ήδη υπάρχει. Δεν αρνούμαστε επίσης το σκέλος της πρότασης που αφορά το διάλογο ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς. Όσον αφορά όμως την πολιτική και κοινωνική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η πρόταση του «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», είναι ανεπαρκής μιας και δεν απαντάει στο βασικό ζήτημα που αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων, στο ζήτημα της εξουσίας. Οι δύο στρατηγικές για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση η εργατική-επαναστατική και η αστική-αντιδραστική τίθενται εκ των πραγμάτων και αυτό είναι δυνατό να κατανοηθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού.

Απ την πλευρά μας πιστεύουμε ότι η περιορισμένη οπτική που εξαντλείται στα όρια ενός «αγωνιστικού μετώπου» αντί ενός ενιαίου εργατικού μετώπου εξουσίας, δεν βοήθησε το εργατικό και λαϊκό κίνημα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της μάχης με τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις του, δεν βοήθησε να δοθεί η μάχη από καλύτερες θέσεις και με καλύτερους όρους.

Και αυτό διότι η παραμικρή πλέον κατάκτηση τείνει ν’ αποτελέσει ζήτημα επαναστατικής πάλης, τείνει να επιτευχθεί δηλαδή με την πάλη που αμφισβητεί συνολικά την ιδιωτική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το αστικό κράτος – τη δικτατορία της αστικής τάξης. Η πάλη για κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής, υπό τον έλεγχο της εργατικής τάξης και η δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων αποτελούν την απάντηση στην ανικανότητα του καπιταλισμού να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, παρόλο που δεν αρνηθήκαμε ποτέ, ούτε αρνούμαστε και τώρα την κοινή δράση και την από κοινού πάλη στο κίνημα και στη βάση του μεταβατικού προγράμματος, θεωρούμε την πρότασή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανεπαρκή, αναποτελεσματική και ατελέσφορη, που δεν απαντάει στις ανάγκες της ίδιας της ταξικής πάλης.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά και - όπως και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο για την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, γι αυτό θέλουμε να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τον όσο θετικό πολιτικό χρόνο απομένει ακόμα για την αριστερά, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ενιαίου εργατικού μετώπου το οποίο θα απαντάει θετικά στο ερώτημα «ποιος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα;».

Γι αυτό καλούμε για μία ακόμα φορά και τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να πάρουμε από κοινού πρωτοβουλίες και να κινηθούμε γοργά και αποφασιστικά στην κατεύθυνση οικοδόμησης ενιαίου εργατικού μετώπου εξουσίας και πολιτικής πρότασης διεξόδου απ την παρούσα καπιταλιστική κρίση, η οποία για εμάς συμπυκνώνεται στο σύνθημα «εργατική κυβέρνηση».

Αθήνα 4/5/2012 η ΠΕ της κο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Αναζήτηση