Ανακοίνωση της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ


Καταγγέλλουμε την εν ψυχρώ εκτέλεση από την αστυνομία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Σάββατο 6/12 στα Εξάρχεια.


Το γεγονός αυτό είναι τραγικό δείγμα της αποθράσυνσης των τραμπούκων της ΕΛΑΣ, αποτέλεσμα της γραμμής συνεχούς τρομοκρατίας και τραμπουκισμού που ακολουθεί η ηγεσία της Αστυνομίας υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης.


Αποτελεί συνέχεια του οργίου καταστολής της τελευταίας περιόδου, των επιθέσεων στα μπλοκ των φοιτητικών διαδηλώσεων, της καταστολής και της τρομοκράτησης των εργατικών αγώνων.


Η πολιτική καταστολής, η όξυνση του κατασταλτικού ρόλου του αστικού κράτους και η αντίστοιχη ενίσχυση των σχετικών μηχανισμών που συνοδεύει την κλιμάκωσης της επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης είναι η μήτρα της δολοφονίας του 16χρονου.


Τέτοια περιστατικά δεν είναι «μεμονωμένα», έχουν συμβεί και στο παρελθόν και θα εξακολουθήσουν να συμβαίνουν όσο διαρκεί η εξουσία της αστικής τάξης και η ύπαρξη του κράτους της, ρόλος του οποίου είναι να περιφρουρεί αυτήν την εξουσία.


Αναδεικνύεται και με το τραγικό γεγονός της δολοφονίας, η αναγκαιότητα της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας αυτής.


Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε :

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι της δολοφονίας.

Να σταματήσει η διαρκής αστυνομική βαρβαρότητα και τρομοκρατία, η αστυνομική κατοχή του κέντρου της Αθήνας.

Να μην περισταλούν τα δικαιώματα για συγκεντρώσεις, πορείες, απεργίες.

Να μην καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο.

Να καταργηθούν όλοι οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, να αφοπλιστεί η Αστυνομία, να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις.

Να διευρυνθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.


Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υπηρέτησε και υπηρετεί την επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη, την τρομοκρατία και καταστολή απέναντι σε κάθε αντίσταση και αγωνιστική διεκδίκηση.


Το εργατικό κίνημα πρέπει να οργανώσει την αντίσταση και την πάλη του για την ανατροπή της επίθεσης και της κυβέρνησης που την υπηρετεί.κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

κατεβάστε το κείμενο σε μορφή doc