[2011-05-11] Ανακοίνωση - Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση

Ανακοίνωση - Καταγγελία για την κρατική καταστολή

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη πανεργατική απεργία και τις χιλιάδες των εργαζομένων που συμμετείχαν σ’ αυτή. Η απεργία αυτή και η μαχητικότητά της θορύβησε την κυβέρνηση η οποία έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να επιτεθούν στους διαδηλωτές.

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και σε όλο το λαό την δολοφονική επίθεση που... εξαπέλυσαν αναίτια και απρόκλητα τα ΜΑΤ στην Αθήνα, ενάντια σε διαδηλωτές, στη σημερινή πανεργατική-πανελλαδική απεργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ, δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν ή πήγαν μόνοι τους εκεί για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μετά την άγρια και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν απ τα ΜΑΤ.

Ο ένας απ’ τους τραυματίες είναι σοβαρά τραυματισμένος μετά από χτυπήματα που δέχθηκε από κλομπ. Δεκάδες επίσης τραυματίες νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ και αλλού για τους ίδιους λόγους.

Υπεύθυνοι γι αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις είναι η κυβέρνηση και η ηγεσία των δυνάμεων καταστολής.

Ενώ στερούν απ την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τα στοιχειώδη δικαιώματα και οδηγούν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας στην πείνα, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που οι τράπεζες και συνολικά οι κεφαλαιοκράτες έχουν στήσει μεγάλο πανηγύρι πάνω στους μισθούς των εργαζομένων και την περιουσία του δημοσίου, δεν επιτρέπουν να εκφραστεί ούτε το ελάχιστο δικαίωμα της διαμαρτυρίας.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι όταν το θέλουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η κυβέρνηση γίνονται επεισόδια. Σ’ αυτά τα σχέδια επιστρατεύονται κρατικοί μηχανισμοί φανεροί και κρυφοί. Από καιρό τώρα έχει αρχίσει η «αντιδημοκρατική εκτροπή» η οποία εκφράζεται σε όλα τα μέτωπα (οικονομικό, πολιτικό) και η οποία θα κλιμακωθεί παραπέρα.

Στόχος τους είναι ο στραγγαλισμός των εργατικών και λαϊκών αντιδράσεων που υπάρχουν και θα υπάρξουν κάτω απ το βάρος της επίθεσης που δέχονται.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι:

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, ούτε τα στοιχειώδη: εργασία, αξιοπρεπές μεροκάματο, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, δωρεάν, δημόσια υγεία-πρόνοια-παιδεία, ούτε τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Η παραμικρή πλέον κατάκτηση αποτελεί ζήτημα επαναστατικής πάλης, θα επιτευχθεί δηλαδή με την πάλη που αμφισβητεί συνολικά την ιδιωτική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την ξεπεσμένη και πλήρως εκφυλισμένη αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η πάλη για κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής, στο όνομα της εργατικής τάξης και η δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων αποτελούν την απάντηση στην ανικανότητα του καπιταλισμού να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.

Η πάλη για την εργατική εξουσία, το τσάκισμα του αστικού κράτους και η διάλυση των δυνάμεων καταστολής και η αντικατάστασή τους απ τη λαϊκή πολιτοφυλακή, αυτός ο στόχος πρέπει να μπει στην ημερήσια διάταξη των δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη.

Καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις να καταδικάσουν σύσσωμα την δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής και μέσα από ένα ενιαίο πανεργατικό μέτωπο να υπερασπισθούν αποφασιστικά τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις τους.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη να πάρουν τις ευθύνες τους:

Σήμερα, στις επείγουσες συνθήκες που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση και η κλιμακούμενη αντιδημοκρατική εκτροπή, και ελλείψει των εργατικών οργάνων που θα επιβάλουν την εργατική εξουσία, απαιτείται από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη, να καταθέσουν πολιτική πρόταση για έξοδο από την παρούσα κρίση και το διαρκώς εντεινόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής.

Απαιτείται η συγκρότηση πολιτικού μετώπου που θα αναδείξει τους στόχους πάλης, θα τους κάνει κτήμα του εργατικού και λαϊκού κινήματος και στηριζόμενο σ’ αυτό, θα αναλάβει να τους υλοποιήσει από θέση κυβερνητικής εξουσίας, ως εργατική κυβέρνηση, φροντίζοντας παράλληλα για την ανάδειξη των εργατικών οργάνων (εργατικά συμβούλια) που θα αναλάβουν εν τέλει την πλήρη και διευρυμένη υλοποίηση του εργατικού προγράμματος.

Αθήνα 11/5/2011 το γραφείο της Π.Ε της κ.ο Ανασύνταξη

Αναζήτηση