[2011-04-30] Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά του 2011 βρίσκει την εργατική τάξη στην Ελλάδα και διεθνώς να αντιμετωπίζει την ολομέτωπη επίθεση των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους.

Η λεηλασία του εργατικού εισοδήματος και του δημόσιου πλούτου, η επιδείνωση της ζωής των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, η απόλυτη εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, η πτώχευση και η προλεταριοποίηση μεγάλου κομματιού μικρών και μεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και αγροτών είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, πραγματικότητα που οι κεφαλαιοκράτες και η κυβέρνησή τους επιθυμούν να διαιωνίσουν.

Η χώρα βρίσκεται σε διαρκή επιτήρηση από την Ε.Ε., την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ., βρίσκεται δηλαδή επί της ουσίας σε καθεστώς πτώχευσης και οι πιστωτές της υπαγορεύουν πλέον τους...

όρους τους για τη συνέχιση της πίστωσης. Προκειμένου να παρέχουν νέες πιστώσεις, απαιτούν περαιτέρω λεηλασία των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων και αναίρεση όλων των κατακτήσεων της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων, κατακτήσεις για τις οποίες χρειάστηκαν πάνω από 100 χρόνια σκληρών και συχνά αιματηρών αγώνων.

 

Έτσι απαντάνε οι καπιταλιστές στην κρίση!

Μεταφέρουν την κρίση στην πλάτη της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων:

-Μετατρέποντας την Ελλάδα σε χώρα προσφοράς φτηνής εργασίας ώστε να ανακάμψει η συνολική κερδοφορία του κεφαλαίου.

-Ξεπουλώντας στους ιδιώτες κρατική ιδιοκτησία (κερδοφόρες επιχειρήσεις και δραστηριότητες, πάγια κεφάλαια, ακίνητη περιουσία).

-Μετατρέποντας την ελληνική οικονομία σε επενδυτικό παράδεισο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση πριμοδοτεί το κεφάλαιο παίρνοντας μέτρα όπως:

-Μείωση της φορολόγησης των κερδών από 24 στο 20%.

-Χάρισμα δις ευρώ στις κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες γέμισαν κυριολεκτικά τους δρόμους με διόδια.

-Χρηματοδότηση των καπιταλιστών μέσω του ΟΑΕΔ και του κρατικού προϋπολογισμού με τα λεγόμενα αναπτυξιακά προγράμματα.

-Ενίσχυση των τραπεζών με τη μορφή εγγυήσεων και με ρευστό με το αστρονομικό ποσό των 109 δις Ευρώ τα τελευταία 2,5 χρόνια, ποσό που υπερβαίνει την αξία τους!

Αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι η αύξηση της ανεργίας, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα που απειλεί πλέον τμήματα της κοινωνίας.

Στο επόμενο διάστημα η κατάσταση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα επιδεινωθεί ραγδαία. Νέα μέτρα έρχονται ενάντια στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ολοκληρωτική κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, αύξηση στα χρόνια για σύνταξη, κτλ.

Οι αγώνες των εργαζομένων είναι αναντίστοιχοι της επίθεσης που δέχονται από τους καπιταλιστές, είναι ακίνδυνοι για αυτούς και για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό ευθύνεται η μακροχρόνια επίδραση του αστισμού στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά και η έλλειψη επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης.

Η πολιτική της διεκδίκησης μικροβελτιώσεων και μικρομεταρρυθμίσεων (ρεφορμισμός), η οποία κυριαρχεί για πολλά χρόνια, αποδεικνύεται πλέον αναποτελεσματική, είτε στην συναινετική είτε στην αγωνιστική εκδοχή της. Αδυνατεί όχι μόνο να επιτύχει αλλά και να περισώσει και τις στοιχειώδεις ακόμα κατακτήσεις των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι:

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, ούτε τα στοιχειώδη: εργασία, αξιοπρεπές μεροκάματο, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, δωρεάν, δημόσια υγεία-πρόνοια-παιδεία.

Η παραμικρή πλέον κατάκτηση αποτελεί ζήτημα επαναστατικής πάλης, θα επιτευχθεί δηλαδή με την πάλη που αμφισβητεί συνολικά την ιδιωτική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την ξεπεσμένη και πλήρως εκφυλισμένη αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η πάλη για κρατικοποίηση των μέσων παραγωγής, στο όνομα της εργατικής τάξης και η δημοκρατία των εργατικών συμβουλίων αποτελούν την απάντηση στην ανικανότητα του καπιταλισμού να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων εργαζομένων.

Να ανεβάσουμε τον πήχη των αγώνων και διεκδικήσεών μας, εκεί που τον έθεσαν οι καπιταλιστές και η κυβέρνηση:

-Ανατροπή του αντεργατικού Προγράμματος Σταθερότητας και του μνημονίου

-Μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία

-Να χάσουν τα κεφάλαιά τους οι εγχώριοι και διεθνείς τοκογλύφοι αντί να ληστευθεί η εργατική τάξη και τα εργαζόμενα στρώματα για να πληρωθούν οι απαιτήσεις των καπιταλιστών-παράσιτων

-Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών και των φτωχών αγροτών, ρύθμιση των χρεών των εργαζόμενων επαγγελματιών

-Έξοδος από την ΟΝΕ την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

-Κρατικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, οργανισμών κοινής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο

-Χωρισμός κράτους-εκκλησίας. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας

-Απαγόρευση των απολύσεων. Αυξήσεις στους μισθούς. Μείωση του χρόνου εργασίας. Δουλειά για όλους

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ