Ανακοίνωση της κ.ο Ανασύνταξη για τις απολύσεις σε COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟ

Ανακοίνωση της κ.ο Ανασύνταξη για τις απολύσεις σε COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟ

Οι μαζικές απολύσεις στην COSMOTE και στο ΓΕΡΜΑΝΟ σε συνδυασμό με το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την αύξηση των ωρών εργασίας, τη μείωση των μισθών και τη μεταφορά δραστηριοτήτων και εργασιών του ΟΤΕ και της COSMOTE στη μητρική εταιρία της Ντόιτσε Τέλεκομ, στη Γερμανία και οι συνολικότερες αλλαγές σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, αποτελούν τεράστια πρόκληση για την εργατική τάξη διότι συνοδεύονται από τα τεράστια και διαρκώς αυξανόμενα κέρδη της Γερμανικής εταιρίας. Αποτελούν επίσης προανάκρουσμα της νέας άγριας επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση, έχοντας τη συνεργασία των διοικήσεων των πρώην ΔΕΚΟ, κατά των εργαζομένων σε αυτές. Στόχος είναι η δραστική μείωση των μισθών, η κατάργηση επιδομάτων, η αποψίλωση κατακτήσεων, η ριζική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και οι μαζικές απολύσεις.

Αποτελεί ένα ακόμα προπαγανδιστικό ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δε θα πληγούν οι χαμηλόμισθοι , όπως ψέμα αποδείχτηκε ότι η μερική ιδιωτικοποίηση δε θίγει τους εργαζόμενους και ότι οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο δε θα υποστούν άλλες θυσίες πέρα από τις αρχικές μειώσεις των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η νέα επίθεση αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις και τα χρόνια εργασίας στις πρώην ΔΕΚΟ και αποσκοπεί μόνο στο να εξασφαλίσει την υψηλή κερδοφορία των ιδιωτικοποιημένων ΔΕΚΟ και να διευκολυνθεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων που ακόμα παραμένουν βασικά στο Δημόσιο. Κυβέρνηση, τρόικα, κεφαλαιοκράτες, επιδιώκουν τη δραστική μείωση των μισθών στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο και αυτό διευκολύνει την επιβολή ακόμα δραστικότερων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα και τονώνει την κερδοφορία συνολικά των καπιταλιστών.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, είτε βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα είτε στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, πρέπει τώρα να συνειδητοποιήσουν ότι η επίθεση εναντίον τους είναι ενιαία και με ενιαίο μέτωπο πρέπει να την αντιμετωπίσουν. Κανένας κλάδος, καμιά κατηγορία εργαζομένων δεν μπορεί να διασώσει μόνη, τις δικές της κατακτήσεις.

Είναι βαριές οι ευθύνες των συνδικαλιστικών στελεχών που πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν την οργανωτική διάσπαση των εργαζομένων, συγκάλυψαν το στόχο και τις συνέπειες των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και τώρα συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, να καλλιεργούν αυταπάτες για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης.

Για να αποκρουστεί η αντεργατική θύελλα, οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ, στον ιδιωτικό και στο Δημόσιο πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα. Να συγκρουστούν με τη στρατηγική της Ντόιτσε Τέλεκομ η οποία στηρίχτηκε και στηρίζεται απ’ τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου.

Μέσα στην πάλη για απόκρουση και ανάκληση των απολύσεων, την αποτροπή της μείωσης των μισθών και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ενάντια στη κατεδάφιση των εργασιακών καταχτήσεων και της κοινωνικής ασφάλισης, πρέπει να ανεβάσουν τον πήχη των διεκδικήσεων στο ύψος που οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους έθεσαν:

Η εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση του ΟΤΕ και όλων των πρώην ΔΕΚΟ και η λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο, αποτελεί πλέον εργατικό αίτημα πρώτης γραμμής!

Όπως επίσης αιτήματα πρώτης γραμμής αποτελούν και οι διεκδικήσεις για:

  • Μη αναγνώριση-διαγραφή του Δημόσιου χρέους(που έτσι κι αλλιώς έχουμε πληρώσει)
  • Έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού.
  • Εθνικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο
  • Χωρισμός εκκλησίας – κράτους, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  • Απαγόρευση απολύσεων, δουλειά για όλους, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Δημόσια δωρεάν υγεία πρόνοια και παιδεία

Η υλοποίηση ή μη αυτών των διεκδικήσεων θα εξαρτηθεί, εκτός απ’ την αποφασιστική και μαζική ανάπτυξη των αγώνων σ’ αυτή την κατεύθυνση, απ’ το κατά πόσο η εργατική δράση θα επιδράσει ώστε οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη να αρθούν στο ύψος που απαιτεί η ιστορική στιγμή και να απαντήσουν στην επίθεση των κεφαλαιοκρατών και στην πολιτική που υλοποιούν και στηρίζουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, με τη συγκρότηση πολιτικού μετώπου για την εργατική απάντηση στην παρούσα κρίση.

Το πολιτικό αυτό μέτωπο θα αναλάβει να αναδείξει τους στόχους πάλης και τα αιτήματα, να τα κάνει αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη να τα υλοποιήσει από θέση εξουσίας ως ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..

 

Αθήνα 3/3/2011

το Γραφείο της Π.Ε της κομμουνιστικής οργάνωσης Ανασύνταξη


Αναζήτηση