[2011-01-22] Ανακοίνωση για την ένταση της κρατικής καταστολής

Ανακοίνωση του γραφείου της Π.Ε. της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

για την ένταση της κρατικής καταστολής

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι τρομοκρατικές επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής. Αυξάνονται οι συλλήψεις, εντείνεται η παρουσία και η δράση των ασφαλίτικων μηχανισμών.

Στην τελευταία πανεργατική – πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, στρατιές ασφαλιτών και προβοκατόρων δρούσαν οργανωμένα μαζί με τα ΜΑΤ, ενάντια στους συμμετέχοντες στην απεργία και στις διαδηλώσεις, προκαλώντας τους διαρκώς.

Οι συλλήψεις-απαγωγές επίσης τείνουν να γίνουν συνηθισμένη πρακτική. Αξιοποιώντας κάποιες τρομοκρατικές ενέργειες, ή διοχετευμένες πληροφορίες για τρομοκρατικές ενέργειες (οι οποίες με κανένα τρόπο δεν βοηθούν την ανάπτυξη του κινήματος, αντίθετα λειτουργούν και αξιοποιούνται για την μεγαλύτερη αστυνόμευση, την τρομοκράτηση και αποχαλίνωση των δυνάμεων καταστολής και του κράτους), επιχειρούν να αναιρέσουν καταχτημένα δικαιώματα και ελευθερίες. Στην μέση του δρόμου, οι ασφαλίτες σταματάνε ανθρώπους, τους ρίχνουν κάτω και τους χτυπάνε, τους απαγάγουν, τους κρατάνε, τους βασανίζουν, τους ανακρίνουν, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα και για τίποτα, χωρίς να τους αποδίδουν κατηγορίες.

Την ίδια στιγμή, τα δικαστήρια βγάζουν διαρκώς τις απεργίες παράνομες, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης και απονομιμοποίησης κάθε εργατικού και λαϊκού δικαιώματος.

Συνολικά, ο κρατικός μηχανισμός εντείνει την τρομοκράτηση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στοχεύοντας στην καθυπόταξη του κινήματος και στην αποτύπωση της σημερινής κατάστασης σαν μοναδικής δυνατής προοπτικής στη συνείδηση της εργατικής τάξης και του λαού.

Στο επόμενο διάστημα και με δεδομένη την ένταση της επίθεσης των κεφαλαιοκρατών και της κυβέρνησής τους, με την βοήθεια – στήριξη ή ανοχή των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και κολαούζων τους, (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερά), τα φαινόμενα τρομοκράτησης, αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας του κράτους και των δυνάμεων καταστολής, θα ενταθούν.

Η όξυνση της ταξικής πάλης, ως αποτέλεσμα της έντασης της επίθεσης στα κοινωνικά – εργασιακά – δημοκρατικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού, θα αντιμετωπίζεται με βία και τρομοκρατία η οποία θα εκφραστεί και στο πολιτικό εποικοδόμημα με ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της ίδιας της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας, δυνάμεις της οποίας δρουν συνειδητά για την αντιδραστικοποίηση και φασιστικοποίηση της κοινωνίας.

Η απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος απέναντι σ’ αυτή την προοπτική πρέπει να είναι η πάλη για υπεράσπιση, εφαρμογή και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Καθήκον των επαναστατικών δυνάμεων είναι η αποκάλυψη των ορίων του αστικού πολιτικού συστήματος με όρους μαζικού κινήματος, η συγκρότηση πολιτικού μετώπου με στόχο την εγκαθίδρυση εργατικής κυβέρνησης, η προπαγάνδιση της εργατικής εξουσίας – δημοκρατίας της μόνης εφικτής και δυνατής απάντησης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στο σάπισμα και τη φασιστικοποίηση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Αθήνα 22 Γενάρη 2011

Το Γραφείο της Π.Ε της κ.ο. Ανασύνταξη

 


Αναζήτηση