[2010-12-24] Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Πάντειο

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Πάντειο


Η κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ διαχωρίζεται από την αφαίρεση της τιμητικής πλακέτας  της ΚΝΕ για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου από μέλη της ΕΑΑΚ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Σίγουρα,η ηγεσία της ΚΝΕ προκάλεσε τοποθετώντας την πλακέτα σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που έχει η ΕΑΑΚ στο Πάντειο ώστε να προπαγανδίζει με έντυπο υλικό τις θέσεις της. Όμως οι νεκροί του κομμουνιστικού κινήματος δεν αγγίζονται. Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου έγραψε με το αίμα της το σύνθημα φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά.


Τη στιγμή που η κομμουνιστική αριστερά οφείλει να ενώσει τις καταπιεζόμενες μάζες ενάντια στο αστικό κράτος και το κεφάλαιο αυτογελοιοποιείται και αναδεικνύει την πολιτική της ανεπάρκεια απέναντι στην κρίση αφιερώνοντας εαυτόν σε κοκορομαχίες, διεκδικώντας όχι την ένταση των ταξικών αγώνων αλλά ένα πουκάμισο αδειανό, δυό μέτρα γης για μια αφίσα. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να ιδωθεί αποκομμένα από την πραγματικότητα που... επικρατεί στα πανεπιστήμια. Η κομματική περιχαράκωση έχει αντικαταστήσει το ενιαίο μέτωπο πάλης φοιτητών -  εργατών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και στα προβλήματα που αυτή γεννά.

Πιό συγκεκριμένα,  η ΚΝΕ υιοθετεί μια πολιτική έντασης απέναντι στις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις συκοφαντώντας και προβαίνοντας συχνά σε προπηλακισμούς κομμουνιστών αγωνιστών. Σε αυτό το πνεύμα διάλεξε να προκαλέσει τις δυνάμεις της ΕΑΑΚ αφαιρώντας έναν από τους ελάχιστους χώρους παρέμβασης της. Από την άλλη,
η ιστορική τυφλότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ δεν δικαιολογείται. 

Η ΚΝΕ αξιοποιεί το γεγονός προκειμένου να κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την ΕΑΑΚ, αποκαλώντας τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ σεσημασμένους αντικομμουνιστές, σύγχρονους εκοφίτες και φασιστοειδή. Άραγε, το 2007 ήταν φασιστοειδή αυτοί με τους οποίους συμμαχούσε στις γενικές συνελεύσεις, κατέβαινε μαζί στο δρόμο, φώναζε κοινά συνθήματα. Πολύ περισσότερο, είναι φασιστοειδή όλοι αυτοί που στην πανεργατική απεργία της 15 Δεκέμβρη συγκρότησαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συμπορευτούν με το εργατικό κίνημα, δώσαν μάχη για την πολιτική του  περιφρούρηση και δέχτηκαν την ωμή βία και καταστολή του αστικού κράτους;


Οι καιροί απαιτούν την συγκρότηση ενός πολιτικού μετώπου που θα παλέψει για την εργατική διέξοδο από την κρίση. Όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν σαν ταξική τους αναφορά την εργατική τάξη οφείλουν να παλέψουν για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου ώστε να αφαιρέσει την εξουσία από την αστική τάξη και να σταματήσει την λεηλασία των εργατικών και λαικών δικαιωμάτων. Αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές. Ο μόνος τρόπος για να δικαιωθούν οι νεκροί του κομμουνιστικού κινήματος είναι η πάλη για την επανάσταση και τον κομμουνισμό. Όχι η συκοφαντία, η ιστορική τυφλότητα και η διάσπαση των ταξικών αγώνων.

 

 

κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη

 


Αναζήτηση