[2010-12-15] Προκήρυξη της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ για την απεργία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΩΕΙ ΕΜΑΣ!


Οι ξένοι και ντόπιοι κεφαλαιοκράτες μας αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις 100 και πλέον χρόνων. Κατακτήσεις για τις οποίες έγιναν σκληροί αγώνες και χύθηκε εργατικό αίμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου - Ν.Δ. και ΛΑΟΣ - και κάτω από την επιτήρηση της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ νομοθετεί τις απαιτήσεις των καπιταλιστών, σμπαραλιάζει τα εργατικά δικαιώματα και παρέχει νέα προνόμια στο κεφάλαιο για να δημιουργήσει συνθήκες παραπέρα κερδοφορίας του.

Έτσι απαντάνε οι καπιταλιστές στην κρίση τους.

Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να σπρώξουν την εργατική τάξη και το λαό στην πείνα, την εξαθλίωση και την ανέχεια προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μειώνει δραστικά τις δημόσιες δαπάνες για υγεία, πρόνοια, παιδεία προκειμένου να πληρώσει τους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους και να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος.

Η καπιταλιστική κρίση σε συνδυασμό με το δημόσιο χρέος δημιουργούν συνθήκες πτώχευσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το δίλημμα που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι αυτό:

Ή θα πτωχεύσει η εργατική τάξη ή οι καπιταλιστές θα χάσουν τα κεφάλαιά τους!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η απάντηση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι μία και ενιαία:

 • Οργάνωση, συντονισμός, αποφασιστικός αγώνας για την απόκρουση της επίθεσης

 • Γνήσιος συντονισμός σωματείων – Εργατικών κέντρων – Ομοσπονδιών για την υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων. Καθαίρεση του προέδρου της ΓΣΕΕ

 • Πάλη για την ανατροπή της αντεργατικής και μειοψηφικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την εκδίωξη της τρόικας

 • Πίεση προς κάθε κατεύθυνση, προς τις οργανώσεις και τα κόμματα που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη και τα συμφέροντά της, για τη σύμπτυξη πολιτικού μετώπου και την κατάθεση πολιτικής πρότασης εξουσίας για έξοδο από την παρούσα κρίση, απ’ τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Η πολιτική αυτή πρόταση συμπυκνώνεται στο σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης και αποτελεί το μόνο δρόμο για τη σωτηρία απ την πείνα και την εξαθλίωση στην οποία μας οδηγούν. Το πολιτικό αυτό μέτωπο με πρόγραμμα που στοχεύει στην αφαίρεση της κυβερνητικής εξουσίας από τους καπιταλιστές και στην ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων είναι αναγκαίο και για την ανάπτυξη των αγώνων και των διεκδικήσεων του εργατικού κινήματος.

Εργάτες, υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Απαντάμε από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης:

 

 • Να χάσουν τα κεφάλαιά τους οι εγχώριοι και διεθνείς τοκογλύφοι αντί να ληστευθεί η εργατική τάξη και τα εργαζόμενα στρώματα για να πληρωθούν οι απαιτήσεις των καπιταλιστών - παράσιτων.

 • Μονομερής διαγραφή του χρέους εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία

 • Έξοδος από την ΟΝΕ την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

 • Κρατικοποίηση τραπεζών, μεγάλων επιχειρήσεων, οργανισμών κοινής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο

 • Απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας των καπιταλιστών, αντί για κατακρεούργηση των εργατικών δικαιωμάτων.

 • Χωρισμός κράτους – εκκλησίας

 • Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας

 • Διαγραφή των χρεών των εργατικών νοικοκυριών και των φτωχών αγροτών, ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων νοικοκυριών που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας

 • Απαγόρευση των απολύσεων - Αυξήσεις στους μισθούς

 • Μείωση του χρόνου εργασίας - Δουλειά για όλους

 

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

THΛ: 2105241932

 


Αναζήτηση