[2010-11-10] Ανακοίνωση-Καταγγελία

Ανακοίνωση-Καταγγελία

Την Τετάρτη 10 Νοέμβρη με ευθύνη της ΚΝΕ διαλύθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου φοιτητών νομικής Αθήνας. Η ΚΝΕ όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό κάλεσε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη στις γενικές συνελεύσεις και να αγωνιστεί μονάχα μέσα από το ΜΑΣ. Όποτε,όπως και όταν το ΜΑΣ θέλει. Πρακτική αντίθετη με την ανάγκη αγωνιστικής ενότητας του φοιτητικού κινήματος και της αποκοινοβουλευτικοποίησης των διαδικασιών του.


Η ηγεσία της ΚΝΕ δεν περιορίστηκε όμως σε αυτό…


Μακριά από το αμφιθέατρο και τη μεγάλη μάζα των φοιτητών ο γραμματέας της σπουδάζουσας της ΚΝΕ Αθήνας συνεπικουρούμενος από... δύο κομματικά μέλη επιτέθηκε σε μέλος της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ με προπηλακισμούς, ύβρεις και άλλα χαρακτηριστικά ζούγκλας.


Το ότι το γεγονός δεν εξελίχτηκε σε χειροδικία που ήταν ο ξεκάθαρος σχεδιασμός των παραπάνω ατόμων οφείλεται αποκλειστικά στην ψυχραιμία του συντρόφου, τη μη συναίνεση των υπόλοιπων μελών της ΚΝΕ στα νταϊλίκια των επικεφαλής τους και την επέμβαση φοιτητών.


Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που προχώρησαν στον προπηλακισμό δε δέχτηκαν την παραμικρή πρόκληση από το σύντροφο. Για αυτό και διάλεξαν να εκτοξεύσουν τις ύβρεις τους και να σηκώσουν χέρι σε έναν διάδρομο κρυφά από τις μάζες.


Εκτός αν θεωρούν πρόκληση την κομμουνιστική στάση ζωής και την υπηρέτηση της ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης, του κομμουνισμού στις μικρές και τις μεγάλες μάχες κάτι το οποίο σαν κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ είμαστε δοσμένοι.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε πως το ΚΚΕ, η ΚΝΕ και το ΜΑΣ, με τη στάση τους και τις πρακτικές τους, εγκλωβίζουν το Φ.Κ στη διασπαστική λογική της κομματοκεντρικής ανάπτυξης, λειτουργούν ως αναχώματα και αποφεύγουν κάθε ευθύνη, στην προσπάθεια να δημιουργηθεί το αναγκαίο πολιτικό μέτωπο. Ένα πολιτικό μέτωπο των δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη ικανό να επιβάλει την εργατική επαναστατική απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού, μπροστά στη μεγάλη επίθεση επίθεση που δεχόμαστε από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.

10 Νοέμβρη 2010

ΟΒ Φοιτητών Αθήνας της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΑναζήτηση