ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Χτες το βράδυ 29/3, στην πόλη του Ρεθύμνου, μέλος της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μέλη του παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής, της ΟΕΡ (Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου). Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, την στιγμή που ο Γιώργος Μωραΐτης, συνδικαλιστής του συλλόγου φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της ΕΑΑΚ, γυρνούσε από την δουλειά του. Η επίθεση ήταν απρόκλητη, πισώπλατη και με βαθύτατα πολιτικά κίνητρα. Δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει στα πλαίσια μιας γενικότερης κοινωνικής όξυνσης, λίγο πριν την πανεργατική απεργία στις 2/4 και μετά τα συνθήματα φασιστικού περιεχομένου που είχαν γραφτεί στους τοίχους αίθουσας, ενάντια στον αγωνιστή του ΕΑΜ Μανώλη Γλέζο, πριν την εκδήλωση στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής, από την ίδια ομάδα.

Τον τελευταίο καιρό οι φασιστικές ομάδες έχουν εντείνει την δράση τους και κάνουν εμφανή την παρουσία τους είτε ξεκάθαρα στο πλάι των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, είτε σαν «αγανακτισμένοι πολίτες», προπηλακίζοντας διαδηλωτές υπό την ανοχή της αστυνομίας (Πάτρα, Κομοτηνή). Η δράση αυτών των ομάδων, είναι δομικό στοιχείο του αστικού κράτους. Αποτελούν άλλωστε, την χρυσή εφεδρεία της αστικής τάξης απέναντι στους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων στρωμάτων. Η σχέση αυτών των ομάδων με τους κρατικούς μηχανισμούς είναι διαχρονική και ανεξάρτητη από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

 

Στόχος τέτοιων επιθέσεων, είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων και του νεολαιίστικου κινήματος, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η αντεργατική επίθεση που εντείνεται την περίοδο της κρίσης. Η κλιμάκωση της προσπάθειας για να πληρώσει η εργατική τάξη τα βάρη της κρίσης, προσπάθεια την οποία στηρίζει η Ε.Ε. και τα κόμματα του κεφαλαίου, απαιτεί την ένταση της δράσης αυτών των μηχανισμών και γι΄αυτό απαιτείται άμεση και αποφασιστική απάντηση του μαζικού κινήματος απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν άμεση απάντηση στην πρόκληση με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 2/4 και στην αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να απαντήσουν με τους μαζικούς τους αγώνες στην δράση των φασιστικών ομάδων.


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ