κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Ανακοίνωση 9-12-2008

read in english            κατεβάστε το αρχείo (δεξί κλικ και αποθήκευση "δεσμού ως")

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου πυροδότησε τη συσσωρευμένη κοινωνική οργή, η οποία εκδηλώθηκε με μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η συνολική χειροτέρευση των όρων ζωής της εργατικής τάξης, η ακρίβεια και η εκτόξευση της ανεργίας, οι ζοφερές για τους εργαζόμενους προοπτικές της καπιταλιστικής κρίσης, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση πλούτου στα χέρια λίγων και το προκλητικό χάρισμα δις ευρώ στους καπιταλιστές, δημιούργησαν το υπόστρωμα της εργατικής και λαϊκής δυσαρέσκειας που εκδηλώθηκε με τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε αυτό το ξέσπασμα οργής, με δολοφονική καταστολή και με επιστράτευση όλων των – φανερών και αφανών – μηχανισμών ασφαλείας. Επιχειρεί να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο το κύμα διαμαρτυρίας που απειλεί να την πνίξει. Φτάνει σήμερα στο σημείο να εξετάζει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δηλαδή απροκάλυπτα προτείνει την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Η κυβέρνηση του αίματος δεν νομιμοποιείται να επιβάλει καμία "τάξη", πόσο μάλλον να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή κάτι ανάλογο. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί.


Οι αγώνες εργαζόμενων και νεολαίας πρέπει να βάλουν τέρμα στην πολιτική που εκτρέφει εγκληματίες στο όνομα της "τάξης και ασφάλειας", που ανησυχεί για τις περιουσίες και όχι για τη ζωή των νέων, που μας φορολογεί κι από πάνω αγρίως για να εξασφαλίζει όπλα για τους ένστολους δολοφόνους, αποζημιώσεις για τους καταστηματάρχες και φοροαπαλλαγές για τους καπιταλιστές.


Όλες οι δυνάμεις και οι αγωνιστές πρέπει άμεσα να προσανατολίσουν τη δράση τους στην ανάπτυξη μαζικών αγώνων. Στη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων στα σωματεία και τους συλλόγους, στην οργάνωση μαθητικών και φοιτητικών καταλήψεων και απεργιακών εργατικών αγώνων.


Η εργατική τάξη και η αγωνιζόμενη νεολαία πρέπει άμεσα να απαιτήσει:


- Καμία περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία, τη συγκέντρωση και την πορεία. Να σταματήσει αμέσως η αστυνομοκρατία και η καταστολή.

- Άμεση βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζόμενων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, δουλειά για όλους. Άμεση προστασία των ανέργων.

- Απαγόρευση των απολύσεων με νόμο, δήμευση της περιουσίας των καπιταλιστών που κηρύσσουν πτώχευση των επιχειρήσεών τους.

- Χρηματοδότηση των νοσοκομείων που σήμερα υπολειτουργούν. Δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους.

- Κατάργηση του νόμου – πλαίσιο και της αξιολόγησης. Ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος. Δωρεάν δημόσια παιδεία. Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο.

 

 

Με βάση τα αιτήματα της η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να κατευθύνει το κίνημά της στην πάλη για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης.


Αδιάλλακτα, πρέπει να επιμείνει, να συνεχίσει τους αγώνες της για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της απέναντι σε όποια κυβερνητική λύση θα προωθηθεί από τους καπιταλιστές για να υπηρετήσει τα συμφέροντά τους.


Μόνο η ενιαία, οργανωμένη, συνεχής πάλη της εργατικής τάξης μπορεί να εγγυηθεί την ικανοποίησή τους.


9/12/2008

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ