[2023-03-02] Δεν είναι λάθος, είναι έγκλημα

Τα δάκρυα τελείωσαν, ας περισσέψει η οργή.

Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν ήταν «τραγικό ανθρώπινο λάθος». Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Και ξέρουμε τους εγκληματίες:

  • Η σημερινή αστική κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και συνεχίζει να προσφέρει τους σιδηροδρόμους με λεόντειες συμβάσεις στα τρωκτικά των μεγάλων επιχειρήσεων [στη συγκεκριμένη περίπτωση των Ιταλών καπιταλιστών της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI)], ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η σημερινή αστική κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που ακολουθεί το δόγμα της ατομικής ευθύνης και οδηγεί το κράτος στην απόσυρση από κάθε λειτουργία προστασίας των εργαζομένων. Όπως και οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας είναι δολοφονίες της κυβέρνησης, έτσι και οι νεκροί των Τεμπών είναι δολοφονίες της κυβέρνησης. Κάθε μορφή προστασίας των εργαζομένων αντιμετωπίζεται ως κόστος: κόστος σε βάρος των κερδών των επιχειρήσεων, το μόνο πράγμα που είναι διατεθειμένη να προστατέψει  η κυβέρνηση με κάθε μέσο. Έτσι, και ο ΟΣΕ και οι υποδομές του απαξιώθηκαν εντελώς με αποτέλεσμα να μην τηρούνται ούτε τα αυτονόητα μέτρα ασφάλειας.
  • Οι καπιταλιστές, που αποσπούν τεράστια κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων, μειώνοντας προσωπικό και μέτρα προστασίας και αρπάζοντας εκατομμύρια από συμβάσεις με το δημόσιο που έχουν γραφτεί με όρους νέο-αποικιακού τύπου. Για παράδειγμα, η FSI, με βάση την τελευταία σύμβαση που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο το 2022, θα εισπράττει 50 εκ. ευρώ τον χρόνο για μια δεκαπενταετία, ενώ και οι όποιες επενδύσεις σε τρένα θα γίνουν με λεφτά του δημοσίου. Πρακτικά, το κράτος (δηλαδή, τελικά η εργατική τάξη), επιδοτούν και εγγυούνται τα κέρδη της εταιρείας. Η σύμβαση μάλιστα γίνεται με το σκεπτικό της επιδότησης των άγονων γραμμών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης!
  • Οι εφοπλιστές –δεσπόζουσα μερίδα της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας– που υπονόμευσαν διαχρονικά την ανάπτυξη του σιδηρόδρομου, ως ανταγωνιστικού μέσου.
  • Η ΕΕ που απαίτησε από τη χώρα την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων ως προαπαιτούμενο των μνημονίων και προωθεί παντού την ασυδοσία του κεφαλαίου, υπό το μανδύα του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ο καπιταλισμός δολοφονεί γιατί βάζει τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις ζωές των εργαζομένων. Από αυτήν τη σκοπιά, ο ελληνικός καπιταλισμός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον καπιταλισμό στις άλλες χώρες.

Η μόνη ιδιαιτερότητα του ελληνικού καπιταλισμού τα τελευταία χρόνια είναι η βαθιά οικονομική κρίση που πέρασε μετά το 2010 και η τρομακτική επίθεση των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων τους που συμπυκνώθηκε στα μνημόνια. Αυτή η επίθεση έληξε με νίκη των καπιταλιστών και ήττα της εργατικής τάξης και των δυνάμεων με αναφορά στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης. Η ήττα αυτή ρίχνει βαριά τη σκιά της σε κάθε εξέλιξη. Από τη διάλυση του συστήματος υγείας, παιδείας, και ασφάλισης, μέχρι τη διάλυση των υποδομών σε κάθε μέσο μεταφοράς. Από τους νεκρούς της πανδημίας, στους δεκάδες νεκρούς από εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες στους χώρους εργασίας. Από τους νεκρούς των πυρκαγιών, των πλημμυρών μέχρι και τους νεκρούς στα Τέμπη.

Οι ήττες πληρώνονται με αίμα. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε με το αίμα μας αυτήν την ήττα, αν δεν την αντιστρέψουμε. Είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου:

-Να ηττηθούν οι μνημονιακές πολιτικές και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν.

-Να αναστραφούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Να περάσουν οι σιδηρόδρομοι στα χέρια του κράτους χωρίς καμιά αποζημίωση στους καπιταλιστές ιδιοκτήτες.

-Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πολιτικοί υπεύθυνοι και οι καπιταλιστές για το έγκλημα στα Τέμπη.

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ