[2022-04-04] ΓΕΝΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΓΕΝΙΚΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Φτώχεια, αρρώστια, πόλεμος και θάνατος. Αυτή είναι η κανονικότητα του καπιταλισμού.

Τίποτα καλύτερο δεν έχει να προσφέρει.

Μετά από 10 χρόνια μνημόνια, οι καπιταλιστές κατάφεραν να έχουν επιβάλει τη θέλησή τους για φτωχό εργατικό δυναμικό, υποταγμένο στις διαταγές τους και την ασυδοσία τους. Οι κυβερνήσεις τους επέβαλλαν αντεργατικά μέτρα: περικοπές μισθών, βαριά φορολογία στο εργατικό εισόδημα, διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ιδιωτικοποίηση του δημοσίου, πλειστηριασμό των εργατικών κατοικιών, θεσμική κατοχύρωση του αυταρχισμού ενάντια στους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους αγώνες. Πάνω στα μνημόνια, προστέθηκε η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και επιπλέον επιβαρύνσεις για τους εργάτες και υπαλλήλους. Χιλιάδες νεκροί της πανδημίας είναι κυβερνητικά εγκλήματα, καθώς πολλοί θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την γενική υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Και τώρα ένα κύμα ακρίβειας, απότοκο της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών και των πολεμικών συγκρούσεων, κατατρώγει τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις.

Το μόνο που δεν ακριβαίνει είναι η τιμή της εργατικής δύναμης, ο μισθός και το μεροκάματο του εργαζόμενου, η σύνταξη του συνταξιούχου. Την ίδια ώρα που οι ιδιώτες ιδιοκτήτες των μέσω παραγωγής ενέργειας (π.χ., Μυτηλιναίος, Βαρδινογιάννης, ΔΕΗ) βγάζουν εκατομμύρια, χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Το ίδιο συμβαίνει με τα καύσιμα και τις ύλες πρώτες ανάγκης (σιτηρά).

Η πιθανότητα επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης αυξάνει μέρα με την ημέρα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ σπρώχνει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στη συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των Αμερικανών.

Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, δεν ενδιαφέρεται να διασώσει τους εργαζόμενους αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΞΕΙ.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ.

Να σπάσουμε στον δρόμο την πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού, της εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους, της αύξησης της κερδοφορίας των καπιταλιστών, της επεκτατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και της ελληνικής αστικής τάξης. Να αγωνιστούμε ενάντια στα συμφέροντα των βιομηχάνων, που πλουτίζουν από τον πληθωρισμό αλλά η φορολογία τους μειώνεται. Των εφοπλιστών, που πλουτίζουν από τα πανάκριβα ναύλα για τη μεταφορά αγαθών και ορυκτών καυσίμων αλλά έχουν κατοχυρώσει συνταγματικά τη φορολογική τους ασυλία. Των κατασκευαστικών εταιρειών, που επιδιώκουν να πάρουν συμβόλαια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αλλά χαρατσώνουν τους οδηγούς με τα διόδια στην Ελλάδα. Της πολεμοκάπηλης κυβέρνησης, που εγκρίνει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και αποστέλλει πολεμικό υλικό, ενώ την ίδια ώρα στέλνει το λογαριασμό για τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις κυρώσεις στην εργατική τάξη της χώρας.

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση στην πράξη όλων των αντισυνδικαλιστικών και αντιαπεργιακών διατάξεων. Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς ενάντια στις προσταγές του κεφαλαίου.
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επαναφορά σε δημόσια ιδιοκτησία της ΔΕΗ, κρατικοποίηση του ιδιωτικού τομέα ενέργειας. Καμιά διακοπή ρεύματος.
  • Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και του συστήματος υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο και καθολικό σύστημα υγείας, ασφάλισης. Μαζικές προσλήψεις για την ενίσχυσή του.
  • Διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν τώρα οι Βάσεις. Να αγωνιστούμε για να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού στο μέτωπο της Ουκρανίας. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι να αποκλείσουν την Αλεξανδρούπολη.  Ανατροπή της πολεμοκάπηλης κυβέρνησης του Μητσοτάκη και κάθε κυβέρνησης που σέρνει τους εργαζόμενους στον όλεθρο του πολέμου.
  • Αλληλεγγύη στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να αποτινάξουν τα αυταρχικά καθεστώτα που τους κυβερνάνε και τους στέλνουν να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ, www.anasyntaxi.gr