Ανακοίνωση της Π.Ε. της κ.ο Ανασύνταξη για το θάνατο του Γιάννη Νασόπουλου

Ανακοίνωση της Π.Ε. της κ.ο Ανασύνταξη για τον θάνατο του Γιάννη Νασόπουλου

2021_10_23_Nasopoulos

 

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Νασόπουλος, συνταξιούχος οικοδόμος, κομμουνιστής και αγωνιστής στο μαζικό κίνημα των οικοδόμων.

Ο Γιάννης Νασόπουλος γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1954 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Παλιά Κοκκινιά.  Το 1981 παντρεύτηκε την Μαρία Γιακουμάκη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.  Παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας, μπήκε από πολύ μικρός στο μεροκάματο δουλεύοντας στην οικοδομή ως σιδεράς.

Στη μεταπολίτευση, μετά την απόλυσή του από τον στρατό, οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1977. Ήταν ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών στη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά «Η Ενότητα».  Την περίοδο 1989-90 διαφώνησε με το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ, τη γραμμή του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Συνασπισμού και τη συμμετοχή του στις αστικές κυβερνήσεις Τζαννετάκη-Ζολώτα.  Αποχώρησε από το ΚΚΕ και συμμετείχε στην 1η Συνδιάσκεψη του ΝΑΡ και στην εκλογική μάχη της «Λαϊκής Αντιπολίτευσης».

Το 2007 οργανώθηκε στην κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και συνέβαλε με την πείρα του και την πολιτική του δράση στη διαμόρφωση της πολιτικής της οργάνωσης.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο Ανάστασης Πειραιά.

Η κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Νασόπουλου.

Αναζήτηση