[2021-05-14] Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ δολοφονεί

Το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ δολοφονεί

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους Παλαιστίνιους

Το καθεστώς απαρτχάιντ που έχει δημιουργήσει το κράτος του Ισραήλ για τους μη Εβραίους κατοίκους της κυρίαρχης επικράτειάς του και των κατεχόμενων περιοχών είναι η αιτία για τη βία που βλέπουμε αυτές τις μέρες στην Παλαιστίνη. Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα εγκληματικό κράτος που καταπιέζει τον παλαιστινιακό πληθυσμό και ασκεί μια μορφή «ήπιας» εθνοκάθαρσης. Σκοπός του είναι να αρπάξει όλη τη γη, να ληστέψει όλες τους πόρους και τελικά να μειώσει στο ελάχιστο τον αραβικό πληθυσμό που ζει εγκλωβισμένος εντός των ορίων του. Είναι σίγουρο ότι αν δεν παρακολουθούσε ο υπόλοιπος πλανήτης και αν δεν αντιστέκονταν οι Παλαιστίνιοι θα προχωρούσε σε κανονική εθνοκάθαρση. Οι ακροδεξιές δυνάμεις του Ισραήλ, δηλαδή, δυνάμεις που διαφέρουν από τους ναζιστές μόνο ως προς τους ποιους θεωρούν κατώτερους και άξιους να θανατωθούν, έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Έπαιξαν κρίσιμο ρόλο, ως «τάγματα εφόδου» του εβραϊκού εθνικισμού, στα επεισόδια των τελευταίων ημερών επιτιθέμενες εδώ και καιρό στους άραβες αλλά και στους αριστερούς Ισραηλινούς.

Το καθεστώς απαρτχάιντ ενισχύεται σε θεσμικό αλλά και σε οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο. Από τον νόμο με συνταγματική ισχύ που ψηφίστηκε το 2018 που αναγνωρίζει το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό μόνο στους Εβραίους και αντιμετωπίζει ως απειλή τους Παλαιστίνιους, ακόμα και αυτούς που είναι πολίτες του Ισραήλ, μέχρι την καθημερινή πρακτική που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι: τις εξώσεις από τα σπίτια τους, το άρπαγμα της γης τους για να εποικισθεί από Εβραίους, τον εγκλωβισμό των Παλαιστινίων σε απομονωμένους θύλακες, την έλλειψη πολιτικών δικαιωμάτων για τους Παλαιστίνιους των κατεχομένων, το καθεστώς πολίτη δεύτερης κατηγορίας για τους άραβες που ζουν στο κυρίαρχο Ισραήλ, τον πλήρη έλεγχο της ζωής των παλαιστινιακών πληθυσμών, τις καθημερινές ταπεινώσεις που υφίστανται. Κανένας λόγος δεν γίνεται πλέον για ανεξάρτητο κράτος των Παλαιστινίων και κάθε αναφορά σ’ αυτό αντιμετωπίζεται με έχθρα από το κράτος το Ισραήλ.

Το κράτος του Ισραήλ στηρίχθηκε σ’ αυτήν την πολιτική από τους μεγάλους ιμπεριαλιστές της γης, κυρίως τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια τους στις αγριότητες που διαπράττει και τη ναζιστικού τύπου πολιτική που ασκεί. Τα πάνω από τρία δισ. δολ. της ετήσιας επιχορήγησης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ έχουν εξοπλίσει το Ισραήλ με τα πιο σύγχρονα όπλα, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας (τον «Σιδερένιο Θόλο»), μαχητικά αεροσκάφη και drones, για να μπορεί να ασκεί αυτήν την πολιτική με επιτυχία. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο κάνουν πώς δεν βλέπουν την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ αλλά την ενθαρρύνουν κιόλας (π.χ., με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ), δίνει ώθηση στην αποθράσυνση της αστικής τάξης  και των ακροδεξιών-φασιστικών δυνάμεων του Ισραήλ.

Η σύγκρουση στην Παλαιστίνη δεν είναι σύγκρουση ανάμεσα σε ισοδύναμες δυνάμεις. Είναι σύγκρουση ανάμεσα σε ένα οργανωμένο, πάνοπλο κράτος με διεθνή ιμπεριαλιστικά στηρίγματα και προστασία που εκμεταλλεύεται, καταπιέζει και τρομοκρατεί το μισό πληθυσμό του (τους Παλαιστίνιους) που ζει εντός του με ατιμωρησία, ενώ από την άλλη βρίσκεται ένας λαός που στερείται δικαιωμάτων, που ζει ως φυλακισμένος στις πατρογονικές του εστίες, όταν δεν εκδιώκεται από αυτές, που είναι έκθετος στις αυθαιρεσίες των κατακτητών του. Η μόνη πραγματική υποστήριξη που μπορούν να έχουν οι Παλαιστίνιοι είναι από τους άλλους λαούς.

Για κάθε εργαζόμενο της Ελλάδας και για κάθε έντιμο πολίτη είναι φανερό ποιανού το μέρος πρέπει να πάρει. Η στήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων, η καταδίκη της πολιτικής του Ισραήλ δεν είναι αντισημιτισμός: είναι στοιχειώδες έκφραση αλληλεγγύης και διεθνισμού απέναντι σε μια πολιτική απαρτχάιντ, απέναντι σε μια ιμπεριαλιστική και ρατσιστική πολιτική. Στο ίδιο το Ισραήλ υπάρχουν Εβραίοι εργαζόμενοι και πολίτες που το κατανοούν αυτό και με μεγάλη αυτοθυσία υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Το δικό μας καθήκον στην Ελλάδα πρέπει να μεταφραστεί σε κάθε ενέργεια που εμποδίζει το κράτος του Ισραήλ να εφαρμόζει ανεμπόδιστα την πολιτική του και σε στήριξη των Παλαιστινίων. Μεταφράζεται ακόμα σε αγώνα ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια έχουν συνάψει στενή σχέση με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Πρόκειται για μια εξωτερική πολιτική που είναι η άλλη όψη της εσωτερικής μνημονιακής πολιτικής, του ταξικού απαρτχάιντ που εφαρμόζει η αστική τάξη σε βάρος της εργατικής τάξης της Ελλάδας.

Για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα, τα κέρδη και τα προνόμια των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των αρχιεπισκόπων, οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις «μάτωσαν» την ελληνική εργατική τάξη, περιόρισαν και συνεχίζουν να περιορίζουν τα δικαιώματά της στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στην αξιοπρέπεια.

Για να εξασφαλιστούν τα ίδια συμφέροντα η αστική τάξη έβαλε τη χώρα στη δούλεψη των αμερικανών ιμπεριαλιστών ως ένα κομμάτι γης προς ενοικίαση για τις στρατιωτικές δυνάμεις των αρχι-μακελλάρηδων του κόσμου.

Για να προστατευθούν αυτά τα συμφέροντα, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας κάνουν συμφωνίες με τους Ισραηλινούς για το πώς θα αρπάζουν το φυσικό αέριο που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο φυσικά ανήκει στους Παλαιστίνιους, για να το μεταφέρουν στην Ευρώπη.

Για να προστατευθούν αυτά τα συμφέροντα αγοράζουν τεχνογνωσία από τους Ισραηλινούς (έχουν πείρα αυτοί) για να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού της Ελλάδας και συνάπτουν συμφωνίες για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι εχθροί των Παλαιστινίων είναι και δικοί μας εχθροί.

 

Κάτω το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Ανεξάρτητο κράτος για τους Παλαιστίνιους.

Να πληρώσουν οι σιωνιστές για τα εγκλήματά τους.

Καμιά ανοχή στην φιλοϊσραηλινή πολιτική της κυβέρνησης.

 

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ