[2021-02-17] Να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

Να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εξόντωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

 
Ο φυλακισμένος απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 39η ημέρα απεργίας, διαμαρτυρόμενος για την ειδική μεταχείριση της κυβέρνησης και του κράτους απέναντί του και διεκδικώντας να τηρηθεί ο νόμος και στη δική του περίπτωση.
 
Η φωτογραφική διάταξη του νόμου που προβλέπει απαγόρευση της μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, και η μεταγωγή του από την αγροτική φυλακή όπου βρισκόταν στις υπερπλήρεις φυλακές Δομοκού, ενώ δεν πρέπει να γίνονται μεταγωγές εν μέσω της πανδημίας, καθώς και τα εμπόδια στις άδειες που δικαιούταν, αποτελούν τις αιτίες που οδήγησαν τον απεργό πείνας σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας.
 
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ίδιος ο Μητσοτάκης και βέβαια οι Αμερικάνοι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα (αν δεν επιθυμούν κιόλας) το θάνατο ή το βαρύ σακάτεμα του φυλακισμένου απεργού πείνας Κουφοντίνα. Θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί σε μια τέτοια περίπτωση, μιας και ο νόμος που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, η μεταγωγή του και τα εμπόδια που βάζουν σε αυτά που δικαιούται, οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ήδη υπόλογη, διότι με την αναλγησία της οδηγεί την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα. Η ελληνική κοινωνία πρέπει τώρα να αντιδράσει σε αυτόν τον κατήφορο και να πιέσει με όλα τα μέσα την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του απεργού πείνας Κουφοντίνα, ζητώντας παράλληλα να καταργηθεί η φωτογραφική διάταξη του νόμου που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις.
 
Συμπαραστεκόμαστε στον απεργό πείνας και ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.
 
Αθήνα, 16/2/2021 η ΠΕ της κ.ο Ανασύνταξη