[2020-10-07] Οι ναζί στη φυλακή

ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ!

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Τα εγκλήματά τους είναι απόρροια της ναζιστικής ιδεολογίας. Γνωρίζουμε καλά ότι η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής, η δράση της και αυτά που εκπροσωπεί –ο ναζισμός και ο φασισμός, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο αντικομμουνισμός– δεν πρόκειται να εξαλειφθούν με δικαστικές αποφάσεις. Η Χρυσή Αυγή δικάζεται όχι εξαιτίας των εγκλημάτων της και της αστικής δικαιοσύνης αλλά εξαιτίας του κινήματος που αναπτύχθηκε ενάντιά της. Φάνηκε άλλωστε από την πρόταση της εισαγγελέως το πώς σκέφτεται η αστική δικαιοσύνη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε τα χαϊδολογήματα και την υποστήριξη προς τα ναζιστικά καθάρματα της οικογένειας Μητσοτάκη, του Σαμαρά, της αστυνομίας, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών, των παπάδων, των συγκροτημάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Η καταδίκη των χρυσαυγιτών είναι και παραμένει υπόθεση του κινήματος.

Και αυτό το κίνημα πρέπει να συνεχιστεί και να βαθύνει τις διεκδικήσεις του. Στο στόχαστρό μας πρέπει να βρεθούν οι αιτίες που γεννούν τα εκτρώματα τύπου Χρυσής Αυγής: η φτώχεια και η εξαθλίωση που γεννά η καπιταλισμός· η αστική τάξη και το κράτος της που προώθησαν τη Χρυσή Αυγή ως απάντηση στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος ενάντια στα μνημόνια. Εν τέλει, το ίδιο το σύστημα του σάπιου καπιταλισμού.

Ιδιαίτερα, σήμερα που ο φασισμός της Χρυσής Αυγής έχει μετακομίσει πολιτικά στην ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία νομοθετεί την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τη μεταχείριση των προσφύγων και μεταναστών ως υπανθρώπων, την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο κάθε δημόσιας πολιτικής (υγεία, παιδεία, περιβάλλον), το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος και η οποία προωθεί την έξαρση του εθνικισμού, του σωβινισμού και του μιλιταρισμού με αφορμή τη διαμάχη του ελληνικού και του τουρκικού κεφαλαίου για τη μοιρασιά υδρογονανθράκων και αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο ανορθολογισμός έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στα δελτία ειδήσεων και αναδύονται από κάθε πρακτική του κράτους, κυρίως των κατασταλτικών του μηχανισμών.

Το μόνο που έχουν να φοβηθούν όλοι αυτοί είναι οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας που στρέφονται ενάντια στον καπιταλισμό, οι αγώνες για δουλειά, μισθούς, συντάξεις, δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση. Ο φασισμός και ο ναζισμός θα εκλείψουν μαζί με το καπιταλισμό.

Γι’ αυτό την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 10 πμ πρέπει να είναι όλοι στο Εφετείο Αθηνών: οι μαθητές που καταλαμβάνουν τα σχολεία, οι εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι ή απλήρωτοι, οι μετανάστες, τα σωματεία.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 10 π.μ. και σε κάθε εκδήλωση στις πόλεις της περιφέρειας

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

www.anasyntaxi.gr