[2020-04-27] 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία

Δελτίο τύπου για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την επιδημία του Covid-19 και την οικονομική κρίση που η επιδημία πυροδότησε. Η αστική τάξη ήδη απαντάει στην κρίση με το μοναδικό τρόπο που μπορεί: φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλοντας να απαξιώσει την πρωτομαγιά, μέρα πάλης της παγκόσμιας εργατικής τάξης και να πλήξει τον διεκδικητικό της χαρακτήρα, μεταθέτει τον γιορτασμό της σε άλλη ημερομηνία. Μόνο που δεν είναι αρμόδια για αυτό.

Η 1η του Μάη αποτελεί μέρα δράσης και πάλης της παγκόσμιας εργατικής τάξης, μέρα απόδοσης τιμής στους νεκρούς της και η ημερομηνία δεν μετατίθεται.

Σε αυτήν τη συγκυρία ωστόσο, οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δεν καλούν σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, ενώ δεν πιέστηκαν από καμία από τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στα όργανα της για να πράξουν αυτό που όφειλαν. Η ίδια κατάσταση επικράτησε στις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα. Ούτε τα σωματεία που καλούν σε συγκεντρώσεις κινήθηκαν στην κατεύθυνση μιας ενωτικής απεργίας και απεργιακής συγκέντρωσης. Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν το βαθμό διάλυσης κι εκφυλισμού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε όποιες συγκεντρώσεις πραγματοποιηθούν παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού.

Στην Αθήνα, εκτός από τη συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Χαυτεία την Παρασκευή 1η Μάη στις 10.30 πμ, αντιπροσωπεία της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ θα καταθέσει στεφάνι στις 11:45 πμ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

 

Αθήνα, 27.4.2020 η ΠΕ της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Αναζήτηση