[2019-11-08] Συμπαράσταση στον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Αγαπητό

Συμπαράσταση στον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία»

Η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ στον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» με πρόσχημα μία αφίσα και δύο πανό στις Σέρρες.

Το εξοντωτικό πρόστιμο αφορά την υλοποίηση του αντιδραστικού Νόμου 3870/2010, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η ανάρτηση αφισών και πανό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ την υποχρέωση καταβολής του προστίμου έχει, στην προκειμένη περίπτωση, ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Ο νόμος αυτός, όπως και παρόμοιες διατάξεις, είναι βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς οδηγούν στον περιορισμό, στη φίμωση και καταστολή κάθε ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, και η επιβολή προστίμων σε οικονομική καταστροφή και φυλακίσεις.

Τo ζήτημα είναι πολιτικό. Οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν τμήμα ενός αντιδημοκρατικού οπλοστασίου που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια για να επιβληθεί η βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, των περικοπών, των πλειστηριασμών, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και απόψεων και τη δημόσια προβολή τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό του Θανάση Αγαπητού και της περιφερειακής κίνησης «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία», και απαιτούμε:

  • Την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία».
  • Την κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών νόμων και διατάξεων που παρεμποδίζουν και καταστέλλουν την ελεύθερη πολιτική δράση, την προβολή και διακίνηση των ιδεών.

Αθήνα, 7.11.2019,

Π.Ε. της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ