[2019-09-12] 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

 

1_ΤοΣυνθημαΤηςΧΑ

2_ΤοΣβησιμο

 

3_ΠρολετάριοιΌλωνΤωνΧωρών

 

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κρατάμε τη μνήμη ζωντανή. Μνήμη μιας πολιτικής δολοφονίας ενός αντιφασίστα αγωνιστή από τα ναζιστικά σκουπίδια.

Θυμόμαστε ότι η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε 3η πολιτική δύναμη βασίστηκε στην οικονομική και πολιτική στήριξη της ναζιστικής συμμορίας από τους κεφαλαιοκράτες και τους μηχανισμούς τους (αστυνομία, εκκλησία). Οι ναζί ανασύρθηκαν από τον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας από τα “αφεντικά” αυτής της χώρας για να αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας της ιδιοκτησίας και των προνομίων τους την περίοδο του παλλαϊκού ξεσηκωμού του 2011–12, όταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο η δυνατότητα της εργατικής επανάστασης. Με άφθονη χρηματοδότηση και προκλητική ασυλία από την αστυνομία, η νεοναζιστική συμμορία μετατράπηκε σε λίγους μήνες από περιθωριακή γκρούπα σε υπολογίσιμη δύναμη κρούσης έτοιμη να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος απέναντι στο εργατικό κίνημα.

Παρόλο που οι ναζί της Χρυσής Αυγής μείνανε εκτός Βουλής, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η έξοδος της ΧΑ από τη Βουλή είναι οπωσδήποτε θετική. Αδυνατίζει τους ναζί, οικονομικά, πολιτικά και οργανωτικά. Είναι πλέον σαφές, ότι η αστική τάξη δεν έχει πλέον ανάγκη των υπηρεσιών της ναζιστικής εμπροσθοφυλακής, καθώς αισθάνεται ότι δεν κινδυνεύει η εξουσία της από επαναστατική ανατροπή και φυσικά δεν φοβάται μια ανυπόληπτη και ξεκομμένη από την εργατική τάξη Αριστερά.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, εμφανίζονται έντονα διαλυτικά φαινόμενα στις τάξεις των ναζί, με αποχωρήσεις στελεχών και κλείσιμο γραφείων. Τα εκατοντάδες μεσαία και κατώτερα στελέχη των ναζί, αυτοί που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της οργάνωσής τους, η «ανθρώπινη σκόνη» που όπλισε τα χέρια των δολοφόνων και που στήριξε ή συμμετείχε στις χιλιάδες ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα, πλέον τρέχει πανικόβλητη να κρυφτεί και να αποκρύψει την ένταξη στη ναζιστική συμμορία. Η κατάργηση της ιστοσελίδας των ναζί, βοηθάει αυτόν τον εσμό να καλύψει τα ίχνη του, με την εξαφάνιση των ιστοσελίδων στις οποίες ήταν αναρτημένες φωτογραφίες πολλών από αυτούς.

Όμως, η περαιτέρω διάλυση της ναζιστικής συμμορίας, είναι δουλειά του κινήματος και απαιτεί καθημερινή δουλειά για να τους αφαιρεθεί κάθε χώρος επιρροής.

 

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

από την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη έως και την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη

 

Παλεύουμε για το τσάκισμα του φασισμού

και την ανατροπή του συστήματος που τον γεννά

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη

Από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι

μέχρι το κέντρο του Πειραιά

 

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

www.anasyntaxi.gr