[2019-01-16] Νίκη στον αγώνα των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών!

Νίκη στον αγώνα των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών!

Να ηττηθεί η πολιτική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της επισφάλειας, της εξαθλίωσης των εργαζομένων!

Ο αγώνας των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών μας αφορά όλους. Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις ευρω-ενωσιακές εντολές αλλάζει για μια ακόμα φορά τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών. Τώρα θα πρέπει να αποδυθούν σε αγώνα απόκτησης μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Οι χιλιάδες αναπληρωτές που δουλεύουν ως νομάδες με τους χειρότερους όρους πετάγονται στο δρόμο, ενώ τα πτυχία χάνουν την αξία τους.

Ο αγώνας των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών διεκδικεί το αυτονόητο: σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρεπείς όρους και αξιοπρεπή μισθό. Αυτά δηλαδή που αρνούνται όλα τα μέτρα που παίρνονται τα τελευταία 25 χρόνια υπό το όνομα του εκσυγχρονισμού, της λιτότητας, των μνημονίων. Η αστική ιδεολογία προσπάθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια να μας πείσει ότι η  μερική απασχόληση, το χτύπημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η επισφάλεια, η εργασιακή περιπλάνηση είναι προς όφελος της οικονομίας, της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και αυτά τελικά θα έφερναν όφελος και στους εργαζόμενους. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε: φτωχοποίηση των εργαζόμενων, αύξηση της εκμετάλλευσης, ενίσχυση των αφεντικών και του αστικού κράτους σε βάρος των εργαζομένων, αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Μόνο η ανάπτυξη δεν ήρθε και οι καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και ούτε πρόκειται να δεν κάνουμε κάτι για αυτό εμείς οι ίδιοι.

 Ο αγώνας των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών είναι αγώνας ενάντια στην υποταγή των εργαζομένων στις απαιτήσεις κεφαλαιοκρατών. Είναι αγώνας για να κατευθυνθούν τα χρήματα που ξεζουμίζουν από την εργατική τάξη στη δημόσια παιδεία. Είναι αγώνας που μπορεί να σπάσει την σκληρή αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις διεκδικήσεις όλης της εργατικής τάξης, των χιλιάδων εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα, των χιλιάδων συμβασιούχων, των νέων που δουλεύουν με μερική απασχόληση, μερικούς μισθούς και ζούνε μερική ζωή. Είναι αγώνας που βοηθά στο σταμάτημα του κατακερματισμού των εργαζομένων σε μόνιμους και προσωρινούς, που βοηθά στην ενιαιοποίση των εργαζομένων και σε ενίσχυση της δύναμής τους απέναντι στην ενωμένη δύναμη των καπιταλιστών και τους αστικού κράτους.

Είναι ώρα η εργατική τάξη να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα και να τον πολλαπλασιάσει την ισχύ του με τη δική της δύναμη και τους δικούς της αγώνες;

 

Να σηκώσουμε λοιπόν το δικό μας ανάστημα:

-μαζικοί διορισμοί τώρα, στην παιδεία και παντού

-απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας

-αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις όλων των εργαζομένων

-μονιμότητα – 7ωρο-35ωρο – με πλήρη δικαιώματα

-απαγόρευση των απολύσεων

-όχι στην υποταγή, όχι στην αξιολόγηση, όχι στο πρόσταγμα των αφεντικών

 

Αθήνα, 16.1.2019