[2018-02-03] ΟΧΙ στο εθνικιστικό συλλαλητήριο! - Διαδηλώνουμε την Κυριακή 4 Φλεβάρη στις 12 στα Προπύλαια.

ΟΧΙ στο εθνικιστικό συλλαλητήριο!

 Η εργατική τάξη δεν διαδηλώνει αγκαλιά με στρατηγούς, παπάδες, μνημονιακούς πολιτικούς, κεφαλαιοκράτες και ναζί!

 Ο ακροδεξιός εσμός που διοργανώνει το εθνικιστικό συλλαλητήριο της 4ης Φλεβάρη:

 -Θέλει οι εργαζόμενοι να ξεχάσουν το ταξικό τους συμφέρον, να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν στο συμφέρον των ταξικών τους εχθρών, το οποίο βαφτίζουν “εθνικό συμφέρον”

-Θέλει να σπείρει το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους των δύο χωρών

-Θέλει να ενισχύσει το ρόλο επικυρίαρχου του ΝΑΤΟ και των μεγάλων δυνάμεων

 Ο εσμός ακροδεξιών, παπαδαριού, στρατιωτικών και πολιτικών που υπηρέτησαν τα μνημόνια και τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες, μεταχειρίζεται το ψέμα και την απάτη, όπως ξέρουν καλά να κάνουν οι εθνικιστές σε όλον τον κόσμο και σε κάθε εποχή.

 

 Ο στρατηγός Φραγκούλης αναφέρθηκε στο λόγο του στη Θεσσαλονίκη σε “ελληνική μειονότητα” την οποία υπολόγισε σε 100 χιλιάδες Έλληνες. Ο Φραγκούλης είναι ένας κοινός ψεύτης και απατεώνας, γιατί ελληνική μειονότητα στην ΠΓΔΜ δεν υπάρχει. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κανένας σύλλογος Ελλήνων της γειτονικής χώρας ή κάποιο σωματείο, κίνηση κόμμα κλπ. Με το ψέμα του επιδιώκει να σπείρει το μίσος για το γειτονικό λαό.

 Απάτη διαπράττουν και όσοι μιλούν για “αλυτρωτισμό” του συντάγματος της ΠΓΔΜ. Αρκεί μια απλή ανάγνωση των σχετικών άρθρων και η σύγκρισή τους με τα ανάλογα άρθρα του ελληνικού Συντάγματος για να αποκαλυφθεί η απάτη και να φανεί ότι όσοι μιλάνε για αλυτρωτισμό στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ είναι κοινοί απατεώνες.

 

Διαδηλώνουμε την Κυριακή 4 Φλεβάρη

στις 12 στα Προπύλαια

-για τη συναδέλφωση των λαών της Βαλκανικής

-ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

-ενάντια στην κυβέρνηση και την ΝΑΤΟική πολιτική της

-ενάντια στους πατριδοκάπηλους που ψήφισαν με τα 2 χέρια μνημόνια, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία και λεηλάτησαν τα εργατικά δικαιώματα

 

Η εργατική τάξη δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το μακεδονικό ζήτημα το 1991 – 1992 χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν πολιορκητικός κριός για να τσακιστεί το εργατικό κίνημα της περιόδου εκείνης.

 Το ίδιο επιχειρείται και σήμερα με ακόμα χειρότερους όρους. Με αιχμή του δόρατος το Μακεδονικό επιχειρείται να συντριβούν και τα τελευταία υπολείμματα του εργατικού κινήματος. Μετά από 7μιση χρόνια μνημονιακής επίθεσης, στα οποία η εργατική τάξη γνώρισε αλλεπάλληλες ήττες και είδε μισθούς, δικαιώματα και βιοτικό επίπεδο να κατακρεουργούνται, σήμερα επιδιώκεται να μπουν οι εργαζόμενοι στο ίδιο χαράκωμα με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, τους πολιτικούς απατεώνες των ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας, το παπαδαριό και τα αφεντικά που κερδίσαν δισ. ευρώ από την έναρξη της καπιταλιστικής κρίσης και μετά.

 

Η εργατική τάξη δεν θα αυτοκτονήσει!

Η πάλη της εργατικής τάξης πρέπει να στοχεύει στην αποδυνάμωση των αστικών τάξεων και του ιμπεριαλισμού και οφείλει να κρατήσει διεθνιστική στάση μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάργηση του καπιταλισμού, του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και γεννά πολέμους και εξαθλίωση. Το εργατικό κίνημα της Ελλάδας πρέπει να αποκρούσει χωρίς περιστροφές την εγκληματική πολιτική της ελληνικής άρχουσας τάξης και να παλέψει για να αναγνωριστεί το γειτονικό κράτος με το συνταγματικό του όνομα: Δημοκρατία της Μακεδονίας. Να παλέψει μαζί με την εργατική τάξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την εργατική δημοκρατία και εξουσία.

Αυτό είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων εργαζομένων και των λαών της περιοχής.

 

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

www.anasyntaxi.gr