[2017-10-30] Αλληλεγγύη στους 6 διωκόμενους αγωνιστές του Ναυπλίου!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ   ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ  ΤΟ  ΤΑΙΠΕΔ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ!   

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ!

Το καλοκαίρι του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά εντάσσει μαζικά στο ΤΑΙΠΕΔ την δημόσια περιουσία. Στον κατάλογο του ξεπουλήματος την τιμητική της έχει και η περιοχή της Αργολίδας με ακίνητα ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής-αρχαιολογικής, οικολογικής, ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος). Πωλητήριο   μπαίνει και  σε όλη την παραλία της Καραθώνας και στο Κονδύλι, σε έκταση εντός του ιστορικού-αρχαιολογικού χώρου της Ακροναυπλίας και σε έκταση εντός του υγροβιοτόπου στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.

Η επιθετική αυτή κίνηση της μνημονιακής κυβέρνησης της ΝΔ κινητοποίησε μια σειρά από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της Αργολίδας όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας για την προστασία της δημόσιας περιουσίας. Με το πέρας των κινητοποιήσεων όμως ήρθε η δίωξη  έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου. Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στο κίνημα και  δικάζονται στις 10 Νοέμβρη στο Ναύπλιο για την συμμετοχή τους στο μαζικό κίνημα, με στημένες κατηγορίες «καθ’ υπόδειξη» από τις αστυνομικές αρχές που προκαλούν τη θυμηδία. Το γεγονός αυτό παραπέμπει στις εποχές του φακελώματος από την Ασφάλεια των «ανήσυχων πολιτών» .

 

Η συνέχιση της  δίωξης των έξι  και η επικείμενη δίκη τους  στις 10 Νοέμβρη  εκθέτει και την σημερινή κυβέρνηση. Απαιτουμε  να  σταματησει  τωρα το  Υπουργειο  Δικαιοσυνης την Διωξη  των έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου.

Δεν ξεχνάμε τις ψεύτικες υποσχέσεις και δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού από την ίδια την πόλη του Ναυπλίου προεκλογικά περί κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ ούτε και την συμμετοχή στις ίδιες τις κινητοποιήσεις, για τις οποίες διώκονται οι έξι, του σημερινού κυβερνητικού βουλευτή Αργολίδας!

Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και το ξεπούλημα της  δημόσιας  περιουσίας  από  ΤΑΙΠΕΔ και  το  Υπερταμείο θα συνεχιστεί  και θα  νικήσει.

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν και  δεν μας σταματούν!

ΝΑ   ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΤΩΡΑ  Η  ΔΙΩΞΗ  ΤΩΝ ΕΞΙ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ !

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ  ΤΟ  ΤΑΙΠΕΔ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ !

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11, 9:00 πμ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 

Η  Πρωτοβουλία   για  συγκρότηση Επιτροπής  Συμπαράστασης 

Κοκκινόπουλος  Παντελής  Δημοτικός  Σύμβουλος Ναυπλίου  

Δρούγας Δημοσθένης  Δημοτικός  Σύμβουλος Ναυπλίου  

Αλεξανδρής  Σαράντος Περιφερειακός  Σύμβουλος Πελοποννήσου

Χρυσαδάκος  Σταύρος  Περιφερειακός  Σύμβουλος Πελοποννήσου

Λυμπερόπουλος Κώστας  Τοπικός  Σύμβουλος Ναυπλίου  

Πετράκος  Θανάσης πρώην Βουλευτής  Μεσσηνίας

Μαρινάκος  Στέλιος   Μέλος  της Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών  Αργολίδας

Κανέλλης Γιώργος Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας