[2017-05-16] ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/5

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Αθήνα, 11πμ, πλ. Κλαυθμώνος 

Η κυβέρνηση και όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις προτείνουν «λύσεις» μέσα στο υπάρχον πλαίσιο, χωρίς δηλαδή να αμφισβητούν τα προνόμια της τάξης των κεφαλαιοκρατών: την συνταγματικά κατοχυρωμένη φορολογική ασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, τη συστηματική κρατική χρηματοδότηση προς τις τράπεζες, τις κρατικές επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις, τις φοροαπαλλαγές της εκκλησίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μόνες δυνατές «λύσεις» είναι αυτές που ισοπεδώνουν το εργατικό εισόδημα και καταστρέφουν το μέλλον της εργατικής οικογένειας.

Λύση για την εργατική τάξη χωρίς ανατροπή αυτών των προνομίων δεν υπάρχει. 

Η πάλη για αξιοπρεπή ασφάλιση, αλλά και για μια ζωή με αξιοπρέπεια αναγκαστικά πρέπει να στοχεύει να στερήσει τα προνόμιά της αστικής τάξης, να απαλλοτριώσει τις επιχειρήσεις και τον πλούτο τους, να συγκρουστεί και να ανατρέψει την εξουσία τους. Κατάργηση των μνημονίων, παλιών και νέων, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας και την έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Καμία «ενδιάμεση» λύση δεν μπορεί να υπάρξει, καμία φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε., η οποία επιβάλει μια κατάσταση «μνημονίου διαρκείας» για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με την ολοκληρωτική παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του στις απαιτήσεις των δανειστών.Οι αυταπάτες για τη δυνατότητα μιας "καλής συμφωνίας" (αντίμετρα κλπ) αποδείχτηκαν καταστροφικές.

 

Να βγει μπροστά η εργατική τάξη και το κίνημά της

Η εργατική τάξη πρέπει να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση από τη σκοπιά των δικών της ιδιαίτερων συμφερόντων. Με τα δικά της αιτήματα να εναντιωθεί στην κυβέρνηση και από ταξική σκοπιά να κρίνει και τις κινητοποιήσεις των μεσαίων στρωμάτων. Η κοινωνία αποτελείται από τάξεις με συγκρουόμενα ταξικά συμφέροντα και όχι από διαταξικούς «κλάδους» που «αγωνίζονται για τα δίκια τους».

Η εργατική τάξη πρέπει να σηκώσει τη σημαία της πάλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική με το δικό της πολιτικό πρόγραμμα:

  • Κατάργηση των μνημονίων, παλιών και νέων, και όλων των αντεργατικών νόμων
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους-ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-άμεσα μέτρα για τους άνεργους-προστασία της πρώτης κατοικίας
  • Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές με μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό έλεγχο
  • Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία
  • Έξω από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη

 

 κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Αναζήτηση

Γνώμες