[2014-02-11] Ανακοίνωση για τις συγκεντρώσεις της 11ης Φλεβάρη

 Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ KAI ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ

       Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου και η έξωση των μνημονιακών δυνάμεων από την κυβέρνηση, ήταν μια εξέλιξη που δημιούργησε ελπίδες στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ήταν άλλωστε, αυτά τα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ για να απαλλαγούν από τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν σε βάρος τους και τους υπέβαλαν σε διαρκείς στερήσεις.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν την εκλογή της νέας κυβέρνησης ήταν ραγδαίες, με αποκορύφωμα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που άρχισε να κλείνει την κάνουλα της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες και απειλεί με ολοκληρωτική ασφυξία. Η απόπειρα της κυβέρνησης για διαπραγμάτευση συνάντησε – όπως ήταν αναμενόμενο – τείχος αδιαλλαξίας και ανοιχτούς εκβιασμούς.

Πλέον, οι δυνατές επιλογές προβάλουν ξεκάθαρα μπροστά σε ολόκληρο το λαό:

Είτε σύγκρουση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ-είτε υποταγή στη μνημονιακή πολιτική.

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!

 

Είναι άλλωστε οι ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιγράφουν ένα διαρκές μνημόνιο με πρόβλεψη για αυτόματο οικονομικό έλεγχο οποιασδήποτε χώρας της ΕΕ δεν έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και εμφανίζει υψηλό χρέος.

Ώρα να εισβάλλει ο λαός στο προσκήνιο

Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας

Οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την παρέμβαση του εργατικού-λαϊκού παράγοντα. Την Τετάρτη 11 Φλεβάρη πρέπει το Σύνταγμα και οι πλατείες των πόλεων, να πλημμυρίσουν από κόσμο και να γίνει σαφές ότι δεν διαπραγματευόμαστε τις ζωές μας.

Κατάργηση του μνημονίου – Ούτε βήμα πίσω-διαγραφή του δημόσιου χρέους. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα για τη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα και για όλες τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

Τώρα πρέπει να σβήσουν οι αυταπάτες για μια καλύτερη διαπραγμάτευση και για τη δυνατότητα φιλολαϊκής πολιτικής στο πλαίσιo της Ε.Ε και της ΟΝΕ.

 Για ένα ενιαίο εργατικό πολιτικό μέτωπο σύγκρουσης και διεκδίκησης της εξουσίας

 Στις πρόσφατες εκλογές, από κοινού με τις δυνάμεις της «Πρωτοβουλίας των 1000» στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνώντας στον βασικό στόχο που έθετε, δηλαδή την κατάργηση των μνημονίων. Τονίσαμε ωστόσο, ότι η κατάργηση των μνημονίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. Χωρίς την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, κάθε απόπειρα αμφισβήτησης της μνημονιακής πολιτικής θα πνίγεται από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν σφυρηλατήσει τα συμφέροντα των ντόπιων και ευρωπαίων κεφαλαιοκρατών, όπως βλέπουμε ήδη να συμβαίνει.

Επιβεβαιώνεται από τα ίδια τα πράγματα η ορθότητα της θέσης των κομμουνιστών σχετικά με τον αντεργατικό-αντιλαϊκό ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, η οποία αποτελεί εμπόδιο σε κάθε φιλολαϊκή πολιτική και του ευρώ που αποτελεί το μέσο επιβολής αυτής της πολιτικής. Οι κομμουνιστές, ιδιαίτερα τώρα που επιβεβαιώνονται οι θέσεις τους, πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την πολιτική του ενιαίου μετώπου.

Αυτή τη στιγμή είτε το θέλουμε είτε όχι, η σύγκρουση έχει ήδη αρχίσει και είναι σύγκρουση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με τους ταξικούς τους αντιπάλους.

Το πρόγραμμα που υπηρετεί τα εργατικά συμφέροντα για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα απαιτεί στήριξη από ένα πολιτικό μέτωπο δυνάμεων και αγωνιστών που θα αντιλαμβάνονται τα καθήκοντα που τίθενται, που δεν θα σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στη σύγκρουση αλλά θα παίρνει σαφή θέση δίνοντας πολιτική προοπτική στο κίνημα, επιστέγασμα της πάλης του οποίου πρέπει να είναι μια Ελλάδα της πιο πλατιάς και ανώτερης μορφής δημοκρατίας, της εργατικής δημοκρατίας και εξουσίας.