[2015-02-06] Διαδήλωση στο Κερατσίνι Σάββατο 7 Φλεβάρη

Αντιφασιστική Διαδήλωση στο Κερατσίνι.

Σάββατο 7 Φλεβάρη 11:00

(στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα)

Την Κυριακή των εκλογών στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίνου περιφερόμενη ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων παρευρισκόμενων που νωρίτερα απαίτησαν την απομάκρυνση χρυσαυγιτών που είχαν στήσει τραπεζάκι με προεκλογικό υλικό.

 

Η ανοχή της αστυνομίας κατά τη διάρκεια του περιστατικού στη γειτονιά που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από το Χρυσαυγίτη Ρουπακιά και οι μηνύσεις των Χρυσαυγιτών εναντίων των αντιφασιστών για ξυλοδαρμό(!) αποδείχουν ότι ο φασισμός, ο ναζισμός και ο "χρυσαυγιτισμός" δεν τσακίζονται με μηνύσεις και φυλακίσεις, δεν τσακίζονται με παρέμβαση του αστικού κράτους.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει εφεδρεία του αστικού πολιτικού συστήματος και λόγω του εκλογικού της αποτελέσματος που την φέρνει τρίτο κόμμα μπορεί να παίξει και κοινοβουλευτικό ρόλο. Ο νεοφασισμός και ο νεοναζισμός έχουν βρει στην Χρυσή Αυγή τον πιο πιστό εκφραστή τους. Η πολιτική παράδοση του δοσιλογισμού και του αντικομμουνισμού και οι συνθήκες κοινωνικής, ηθικής και πολιτικής εξαθλίωσης των εργατικών και μικροαστικών μαζών που προκαλεί η καπιταλιστική κρίση και που οξύνθηκαν με την εφαρμογή των Μνημονίων τροφοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Η συνολική απάντηση στο φασιστικό-ναζιστικό φαινόμενο είναι η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, του συστήματος που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απελπισία. Είναι η πάλη για το τσάκισμα του αστικού κράτους και την οικοδόμηση της προλεταριακής εξουσίας.

Οι νεοναζί τσακίζονται από ένα λαό αποφασισμένο να παλέψει με βάση το ταξικό του συμφέρον και όχι με βάση το χρώμα, τη φυλή. Τσακίζονται από ένα λαό αποφασισμένο να γκρεμίσει τη χώρα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, του πολιτικού τους προσωπικού, μαζί και των νεοναζί τραμπούκων που είναι τα πιο πιστά σκυλιά της αστικής τάξης. Αυτή η πάλη περνά σήμερα από την κατάργηση των μνημονίων, από την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Μια πολιτική απαλλοτρίωσης της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας προς όφελος της εργατικής τάξης και των συμφερόντων της είναι θανάσιμο πλήγμα για τον καπιταλισμό και τσακίζει στην πράξη την μισαλλοδοξία, τον ανορθολογισμό και το δηλητήριο του νεοναζισμού και του νεοφασισμού. Σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει!

Ούτε στο Κερατσίνι, ούτε πουθενά!

Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!