Φασιστικη Επιθεση σε Αγωνιστη της ΕΑΑΚ

Φασιστική επίθεση σε αγωνιστή της ΕΑΑΚ

Την Πέμπτη 4 Μάρτη, στη πανεπιστημιούπολη του Ρεθύμνου δέχτηκε άνανδρη επίθεση, από μέλη του παρακλαδιού της Χ.Α. (την Ο.Ε.Ρ.),ο αγωνιστής της ΕΑΑΚ (και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Ν.Α..Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επιτυχημένη αντιρατσιστική πορεία, που είχε προηγηθεί στο κέντρο της πόλης.


Το αυγό του φιδιού στο Ρέθυμνο επωάζεται εδώ και πολλά χρόνια και απειλεί να πνίξει μια ολόκληρη κοινωνία. Οι μελανοχιτώνες νοσταλγοί ενός ναζιστικού εφιάλτη κάνουν αισθητή τη παρουσία τους είτε με συνθήματα εθνικιστικού μίσους (η πανεπιστημιούπολη ήταν γεμάτη λίγη ώρα μετά την επίθεση), είτε με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον πρωτοπόρων αγωνιστών.
Το παρακράτος δεν έχει κομματική απόχρωση. Είναι δομικό στοιχείο του αστικού κράτους και αποτελεί τη χρυσή του εφεδρεία. Η περικοπή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στις οποίες προχώρησαν και προχωρούν οι κυβερνήσεις του αστικού μπλοκ εξουσίας εντάσσονται στα γενικότερα πλαίσια αυταρχικοποίησης και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων, ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε. και των εγχώριων αντιπρόσωπων της.


Στα πλαίσια μιας γενικότερης αντιλαϊκής λαίλαπας, που συνοδεύεται από μια ταυτόχρονη έξαρση εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών ενεργειών οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι πρέπει να συνταχθούν και να δώσουν την απάντηση τους στους δρόμους.ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Συλλογος Μεταπτυχιακων Φοιτητων

Πανεπιστημιου Κρητης