[2020-12-12] ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΛΑΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΛΑϊΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Καταδικάζουμε το όργιο αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής στο οποίο έχει επιδοθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με εντολή της Κυβέρνησης ΝΔ ενάντια στο Εργατικό Κέντρο, σε σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς της πόλης με αποκορύφωμα την καταστολή ανήμερα της πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοεμβρίου. Ο στόχος είναι να επιβληθεί φίμωτρο στις διεκδικήσεις του λαού για υγεία και ζωή με δικαιώματα.

Από τις 17 Νοεμβρίου και μετά με εντολή της κυβέρνησης οι κατασταλτικοί μηχανισμοί κλιμακώνουν σταθερά την προσπάθεια εκφοβισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης στην πόλη μας.

Επιχείρησαν να διαλύσουν με βία την εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων της πόλης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν σε ξυλοδαρμό και σύλληψη 23 φοιτητών απαγγέλλοντας ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος τους. Συγκαλύπτουν τη δράση καθ’ ομολογία Χρυσαυγίτη αστυνομικού. Αναίτιες προσαγωγές και πρόστιμα αδιακρίτως συμπληρώνουν την εικόνα.

Στις 26 Νοεμβρίου με στόχο να χτυπήσουν την απεργία προσάγουν 7 συνδικαλιστές έξω από το «MarketIn» ανάμεσα τους και δυο υγειονομικούς των νοσοκομείων της πόλης μας, ενώ επιβάλουν αδιακρίτως σε εργαζόμενους, ανέργους, νέους, 300€ πρόστιμο, έναν ολόκληρο μισθό στις μέρες μας, για τη συμμέτοχη τους σε απεργιακές παρεμβάσεις.

Εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της πόλης, χτυπούσαν στο «ψαχνό», ξυλοκόπησαν 2 νέους εργαζόμενους και τους σέρνουν στα δικαστήρια με ανυπόστατες  κατηγορίες. Με περιπολικά εισέβαλαν μέσα στους χώρους των δυο νοσοκομείων την ώρα που πραγματοποιούνταν συμβολικές συγκεντρώσεις υγειονομικών σωματείων και άλλων φορέων της πόλης. Στο νοσοκομείο μας για ένα 24ωρο δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα και έξω από την πύλη, φρουρούσαν τους δύο «εγκληματίες» (!) νεολαίους διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση κήρυξε για δεύτερη φορά στρατιωτικό νόμο σε άπασα την επικράτεια για να αποτρέψει εκδηλώσεις στη μνήμη του δεκαεξάχρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που πριν δώδεκα χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις, τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, την κυκλοφορία, ακόμη και την κατάθεση λουλουδιών στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη. Σε όλες τις πόλεις επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στους αγωνιστές που προσπάθησαν να διαδηλώσουν.

Συλλαμβάνουν αγωνιστές για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τον λαό να μην αντιδρά ενώ πεθαίνει αβοήθητος εκτός ΜΕΘ από την πανδημία. Να μην αντιδρά σε μια πολιτική που καταργεί όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του. Μια πολιτική που οι εργαζόμενοι την ζούμε στο πετσί μας. Μια πολιτική που μόνο με τρομοκρατία μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλλει.

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε όλους τους συλληφθέντες, να ανακληθούν τώρα όλα τα πρόστιμα, να σταματήσουν οι προληπτικές προσαγωγές. Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, η στοχοποίηση αγωνιστών.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ι. «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»